Publicitat
Política · 15 de Juliol de 2009. 22:39h.

Carod desmenteix Pujol

El Govern sí que celebra el 650è aniversari de la Generalitat

Carod desmenteix Pujol

Carod i Pujol, a la Diada del 2006

El Departament de Vicepresidència ha contestat l'ex president Jordi Pujol, qui en un recent article criticava el fet que, al seu parer, el Govern català no celebri el 650 aniversari de la Generalitat de Catalunya. En un comunicat, el departament diu que "aquest any la Generalitat de Catalunya celebra el seu 650è aniversari. Per aquest motiu el Govern es va comprometre el passat 24 de febrer a celebrar aquesta efemèride".

S'afegeix que "l’acte institucional es durà a terme durant el mes de desembre, ja que la data de creació de la Generalitat es remunta al 19 de desembre de 1359. Per commemorar-ho, el mateix dia 19 de desembre de 2009 tindrà lloc un acte institucional solemne al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat i el 22 de desembre, la reunió del Consell de Govern es realitzarà a Cervera, lloc on es va crear la institució".
 
També es diu que "el 22 de desembre també s’inaugurarà a Cervera l’exposició 'El naixement de la Generalitat de Catalunya' que el Govern col·labora a preparar amb l’ajuntament de la capital de la Segarra".

"De la mateixa manera", s'afirma, "la Generalitat de Catalunya també està editant un llibre '650 anys, 650 imatges', i s'afegeix que "el passat 3 de juliol, el vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira  va presidir l’acte de celebració dels 650 anys del naixement de la Generalitat de Catalunya a Toluges, a la Catalunya Nord".

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 jerry, bcn, 16/07/2009 - 22:44

eso de la Catalunya Nord me ha gustado , (juas juas juas)