Política · 24 d'Agost de 2009. 13:07h.

Carod diu que CiU mai ha volgut governar amb ERC

"No em consta que CiU hagi plantejat la possibilitat d'un govern amb Esquerra

Carod diu que CiU mai ha volgut governar amb ERC

Carod i Mas, durant la Diada

El vicepresident del Govern, Josep Lluís Carod-Rovira, ha afirmat que la federació CiU mai ha plantejat a ERC una oferta per a governar i que no té intenció de fer-ho, i per una altra part ha dit estar "còmode" amb el govern d'esquerres actual entre PSC, ERC i ICV-EUiA. Carod ha fet aquestes declaracions després de les crítiques, fins i tot dintre del seu propi partit, per la proposta de fer una manifestació 'preventiva' abans de la sentència de l'Estatut.

L'exsecretari general d'ERC ha reflexionat d'aquesta manera, quan els partits catalans comencen a preparar les eleccions catalanes de la tardor del 2010, sobre les relacions entre ERC i CiU en els últims anys. Preguntat per si se sentiria còmode amb un govern entre CiU i ERC, Carod ha comentat: "Això mai ha estat plantejat per ningú. No em consta que en cap moment, en cap, al llarg de la història, CiU hagi plantejat, almenys mentre jo he estat al capdavant d'ERC, la possibilitat de fer un govern amb ERC".

"Crec que això és pura ficció i que això CiU no ho plantejarà mai", ha dit l'ex secretari general d'ERC, per a qui la federació el que busca en realitat és "tenir uns bons resultats i governar com ha fet sempre amb el suport extern del PP, això sí que és possible". Segons Carod, a CiU "no l'interessa governar amb ERC", sinó que només busca usar a ERC "com argument de desgast al Govern d'Entesa" i per a erosionar a la pròpia formació republicana.

Carod ha admès que en els contactes que hi va haver entre els partits catalans després de les últimes eleccions catalanes, CiU va fer a ERC una oferta de repartiment de conselleries, però segons Carod no es va tractar d'un plantejament seriós. "És veritat (que va fer aquesta oferta), però després d'haver-la fet al PSC, i a ningú li agrada ser segon plat", ha afegit el vicepresident del Govern. "Quan ha pogut triar, CiU ha triat al PP, o a l'inici d'aquesta legislatura al que primer va oferir governar és al PSC. Per tant, ERC no és ni ha estat mai una prioritat per a CiU", ha explicat Carod.

En qualsevol cas, ha deixat clar que ERC encara no ha pres una decisió sobre la seva política d'aliances en la pròxima legislatura. Ha remarcat que la fórmula de govern del tripartit no està "esgotada" perquè si no, ERC "ja hauria sortit" de l'executiu, ha afegit.

"Quan s'acabi la legislatura, després de 23 anys d'un govern liberal i democristià, hi haurà hagut un govern catalanista i d'esquerres durant set anys, i serà el moment de fer balanç i de veure si el Govern ha de continuar o de si existeixen altres fórmules", ha comentat. Però feta aquesta precisió, Carod ha confessat que el seu "criteri particular" és que se sent "còmode" amb el govern de PSC, ERC i ICV-EUiA, "perquè crec que és el que convé a Catalunya", ha destacat.

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#26 pol, barcelona, 24/08/2009 - 20:14

jo crec que després de veure l'actuació de Carod i esquerra sobren paraules; endavant Reagrupament! la força que ha d'aglutinar l'independentisme fins a la victòria!

#25 Johan, Sants, 24/08/2009 - 20:05

governar nooooo robar siiiiiii,akesta esquerra no sap el k vol dir respectar i estimar Catalunya com feia en Barrera..nomes els preocupa omplirse les butxaques i somriure davant la camera,fer el paperet i res de bo per Catalunya,sense cap estudi esnormal

#24 Hug, Begur, 24/08/2009 - 19:02

ERC no pot governar amb en Duran i tot el que representa. En Duran es el talp que mes mal fa a catalunya. La gent ho sap i per aixo s´el valora a MADRIT

#23 Sergi Alzuria, Barcelona, 24/08/2009 - 18:39

Quan durnt les negociacions abans del primer tRIPartit, CiU fa "regalar" la presidència del Parlament com a gest de bona voluntad... una mostra de que CiU SI volia i ERC va mentir i enganyar, com ara en Carod. Menteix més que Camps i ZP junts.

#22 joan, manresa, 24/08/2009 - 17:34

Potser sí Sr.Carod,pro sap que passe,CiU es masse inteligent i sap prou be cap aon acabaría un Govern amb ERC,al menys amb els personatjes actuals,El Govern de la Generalitat no es cap calçotada..,pro esperu que dema siga posible amb ERC o ERC Reagru.