Publicitat
Política · 2 de Setembre de 2009. 19:28h.

Carod es fa la 'foto' amb l’alcalde de Montevideo

En la primera jornada del seu viatge a l'Uruguai i l'Argentina

Carod es fa la 'foto' amb l’alcalde de Montevideo

Carod-Rovira, amb Ricardo Ehrlich, alcalde de Montevideo. (Foto: Sandro Pereyra)

El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, s’ha reunit aquesta tarda (hora catalana) amb l’alcalde de Montevideo, Ricardo Ehrlich, per "enfortir els vincles institucionals amb la ciutat. Durant la reunió l’alcalde s’ha interessat per conèixer de primera mà l’experiència de la Generalitat en temes clau com la logística, la biotecnología i la biomedicina, la seguretat i la promoció de l’esport", segons la nota oficial. A banda del vicepresident del Govern, en la reunió amb l’alcalde de Montevideo també han assistit la viceconsellera d’Afers Exteriors i Cooperació, Roser Clavell, i el delegat de la Generalitat a l’Argentina, l’Uruguai i el Brasil, Jordi Font. Actualment la ciutat ja manté amb Catalunya importants vincles, a través d’institucions com la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de la ciutat i altres consistoris com el de Molins de Rei.
 
Aquesta mitjanit (hora catalana) el vicepresident del Govern visitarà el Casal Català de Montevideo, del qual és soci d’honor, acompanyat de la seva presidenta Maria Gibert. A l’Uruguai hi ha una important presència catalana. En concret es calcula que hi resideixen 1.817 catalans, mentre que a Catalunya són 16.732 els uruguaians establerts. De fet, a l’Amèrica Llatina és on es concentren bona part de les comunitats catalanes a l’exterior i més en concret a la zona del Con Sud que integren l’Argentina, l’Uruguai, Xile, Ecuador, Brasil, Paraguai i Perú. En aquests països hi ha 38 comunitats, algunes de les quals de més de cent anys d’antiguitat.

Editorial: "Els viatges de Gulliver"

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 Kropotkin, Vic, 03/09/2009 - 17:43

Hog (begur): ¿Y vosotros los nazionanistas
porque razones estais taninclinados al choriceo, a la mentira, a vivir de subvenciones, a ser enchufados y a redactar informes falsos? ¿Es genetico o es que os forman asi en la escuela?

#10 pepa, granollers, 03/09/2009 - 17:25

I pagant nosaltres

#9 Kropotkin, Vic, 03/09/2009 - 17:18

Núria (Reus): Asi que hablas catalán, por telefono móvil, por teléfono fijo, en voz alta y en voz baja. De todas formas no creo que eso pueda ser considerado hablar cinco idiomas. ¿Has pensado en hacer algún curso nocturno de cultura general?

#8 http://miscosotas.blogspot.com, Barcelona, 03/09/2009 - 15:32

Núria (reus) vinga xata, no diguis més mentides. Tú 5 idiomes? XD
Apa, ves a treure les vaques a pasturar i després a collir tomàqutes, garrula!!

Jajaja!!!

http://miscosotas.blogspot.com

#7 Otger Cathalo, Barcelona, 03/09/2009 - 10:41

Carod esta fen un gran treball. ladran luego cabalgamos..