Publicitat
Política · 7 d'Octubre de 2009. 19:19h.

Carod es queda sense fidels

Només Rafael Niubò, Manel Balcells i Carles Bonet

Carod es queda sense fidels

El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, i el president de la Comissió Executiva de Biocat, Manel Balcells (foto: Jordi Bedmar)

La marginació de Josep Lluís Carod-Rovira a Esquerra es produeix després que alguns dirigents del partit, que estaven ideològicament ubicats en posicions molt properes al vicepresident del Govern, hagin girat a poc a poc cap a postures afins a Joan Puigcercós, president del partit. El nucli dur ha quedat reduït a Rafael Niubò, Manel Balcells i Carles Bonet.

És el cas de Jordi Portabella, que dirigeix el grup de regidors d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, i que ha desenvolupat la fase més important de la seva carrera política en el partit amb la protecció i el suport de Carod.

Portabella pretén repetir com a candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona a les pròximes eleccions municipals, i difícilment ho aconseguiria si es mantingués alineat amb Carod, enfrontat a la direcció que presideix Joan Puigcercós.

Per això Portabella ha passat a ubicar-se en postures més flexibles i unitàries, que li permetin mantenir-se com a candidat a l'alcaldia barcelonina en les pròximes municipals.

També Ernest Benach, el president del Parlament, que era inicialment un dels membres més destacats del sector afí a Carod, va canviar cap a posicions unitàries quan van començar a manifestar-se les primeres discrepàncies entre aquest sector i el de Joan Puigcercós.

Des que Puigcercós va aconseguir la presidència del partit i va consolidar el seu poder sobre l'aparell del mateix, Ernest Benach s'ha pronunciat en diverses ocasions a favor d'una candidatura unitària al Parlament i en contra d'un enfrontament entre els dos sectors.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Jonsi, Málaga, 08/10/2009 - 18:25

Carod, próxima parada, ¿al PSC?

#4 sara, esplugues, 08/10/2009 - 09:12

Algu pot parlar-nos de la relació dels negocis dels Niubó i l\\\'UBAE....

#3 Franc, Barcelona, 07/10/2009 - 20:59

NO MENTIO
Per aixo el equip de la federacio d\'ERC Barcelona no han entrat a l\'executiva nacional. Portabella i Amoros estan en contra del
Puigcercos.

#2 Problema, Barcelona, 07/10/2009 - 19:48


Al Josep Lluís l'enviarem a París al lloc de l'Apel·les. El problema serà on col·locar l'Apel·les.

#1 Vicent, Vendrell, 07/10/2009 - 19:47

No espereu cap vot meu més ! A partir d ara l unica opcio valida per a un catalanista esdeve Carretero . Ja veurem quan sigui al parlament si demostra que val la confiança dels catalans. Per ara ERC ja ens ha defraudat 2 cops, pero no ho fara un 3er