Publicitat
Política · 6 de Gener de 2010. 11:54h.

Carod i Benach es distancien

El suport del president del Parlament a Puigcercós l'allunya del vicepresident del Govern

Carod i Benach es distancien

Josep-Lluís Carod-Rovira i Ernest Benach, en una imatge d'arxiu

La parella més famosa d'ERC, la de Josep-Lluís Carod-Rovira i Ernest Benach, amenaça de convertir-se en altres parelles de la Transició, com la de Felipe González i Alfonso Guerra, que amb el temps també es van distanciar o van acabar trencant.

Carod i Benach, en efecte, no han arribat a la ruptura, però s'han distanciat en les últimes setmanes arran del descavalcament de Carod per Puigcercós com a cap de llista, segons totes les fonts consultades.

El president del Parlament, en efecte, va mantenir un prudent silenci quan va transcendir la notícia el passat 7 d'octubre i només va parlar en públic, en una entrevista amb Jordi Basté a Rac-1, el 12 de novembre quan va afirmar que "jo m'estimo més Carod que Puigercós. Dit això, també m'estimo Puigcercós".

A Carod-Rovira, en canvi, el van defensar en públic els seus seguidors com el senador Carles Bonet o l'exconseller Manel Balcells. Portabella, que estava amb ell fins el congrès, va criticar només "les formes". L'alcaldable d'ERC per Barcelona, que s'ha acostat també a Puigcercós, està pendent de repetir o no a les eleccions per Barcelona.

Tant en la designació de Joan Puigcercós com cap de llista a Núria -Carod va marxar de seguida perquè tenia un viatge ofcial a Nova York- com en l'habitual copa de Nadal al Parlament després de finalitzar el període de sessions, la relació va ser freda, segons tots els observadors.

Benach li deu part de la seva carrera polítca a Carod -ha estat president del Parlament en dues ocasions-, però considera que ja va fer prou en posar-se al capdavant de la candidatura carodista en el darrera congrés malgrat el seu càrrec oficial.

Almenys no va sortir derrotat per massa diferència, va quedar en tercera posició per darrera de Puigcercós i Carretero, la qual cosa hagués posat en entredit fins i tot la presidència de la cambra.

Entre d'altres favors a Carod hi ha també l'acte de presentació de campanya el 17 de maig de 2008 que va quedar eclipsat del tot quan l'encara vicepresident del Govern va acusar el seu propi partit de fer-li "mobbing".

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#16 sulfuro sulfuro, Barcelona, 07/01/2010 - 21:04

Si Carod y Benach se distancian debe de ser porque les ha abandonado el desodorante

#15 hey joe, Reus, 07/01/2010 - 13:28

El Benach aquest l\'unic que l\'interessa és no treballar. Tota la vida fent el mateix. A Reus se\'l coneix com \"el cerer\", cera amunt cera avall.

#14 Toni, Barcelona, 07/01/2010 - 00:42

I perque un jardiner, un cambrer, un obrer o un pagès no poden ser Presidents de Catalunya o del Parlament ? O voleu una oligarquia on només els estudiosos o els burgesets de tota la vida puguin manar ?

#13 pepillo, barcelona, 06/01/2010 - 20:22

Benach ha aprendido de Guerra que cuando se confirma que los bambis de peluche, que nos daban la risa, van a ser quienes hagan y deshagan las listas, se convierten inmediatamente en potentísimos bambis de acero.

#12 El Capitán Trueno, Barcelona, 06/01/2010 - 18:06

Lógico, el jardinero quiere seguir con su audi 8 tuneado, continuar mamando de la teta de los contribuyentes, y el dedazo para los cargos lo tiene ahora Puigcercos