Publicitat
Política · 18 de Novembre de 2008. 13:57h.

Carod intenta impulsar negocis turístics amb Jordània

El vicepresident anuncia un "acord estable"· amb el país de l'Orient Mitjà

Carod intenta impulsar negocis turístics amb Jordània

Carod, amb Salaheddin Al-Bashir

El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha anunciat que la Generalitat de Catalunya i el govern de Jordània buscaran "un acord de col·laboració estable en el terreny econòmic que tindrà el turisme com a element clau". Aquesta futura cooperació entre els dos països s’ha abordat en la reunió que el vicepresident del Govern ha mantingut aquest matí a Amman amb el ministre d’Afers Exteriors jordà, Salaheddin Al-Bashir. "Identificarem quins són aquells interès mutu i compartit tant per Jordània com per Catalunya i a partir d’aquí com els diferents departaments de la Generalitat s’implicaran en el que podria ser un acord de col·laboració en el terreny fonamentalment econòmic", ha explicat Josep-Lluís Carod-Rovira.

Segons ha destacat el vicepresident del Govern a la sortida de la reunió, on també ha assistit la secretària d’Afers Exteriors, Roser Clavell,  la trobada amb el ministre d’Afers Exteriors de Jordània ha estat "molt positiva" perquè, més enllà de les relacions institucionals i governamentals entre els dos països, ha tingut "un marcat caràcter econòmic" i ha servit per "posar de manifest la voluntat d’una cooperació econòmica estable entre Catalunya i Jordània".

El turisme, segons ha explicat el vicepresident del Govern, "serà un dels punts centrals d’aquesta futura cooperació, tenint en compte que és un element clau¡ per a Jordània", que d’altra banda, i tal com ha subratllat, “és un dels països de la regió que té un nivell més elevat de seguretat, d’estabilitat, i també amb unes perspectives de creixement econòmic molt importants".

De fet, segons ha confirmat Josep-Lluís Carod-Rovira, durant la reunió el ministre d’Afers Exteriors s’ha mostrat "molt interessat en la possible participació de l’empresa catalana en la indústria turística del país", tenint en compte “les experiències positives que l’empresa catalana du a termes de fa molt temps” en aquest camp. "Crec sincerament que hi ha possibilitats que l’empresa catalana pugui interessar-se de debò en algunes perspectives de desenvolupament" de Jordània, ha indicat Josep-Lluís Carod-Rovira.
 
En tot cas, i segons ha anunciat el vicepresident del Govern, els punts d’aquesta cooperació s’analitzaran en una reunió de treball que se celebrarà properament entre la Secretaria d’Afers Exteriors de la Generalitat de Catalunya i l’ambaixador de Jordània a Madrid "per veure com més enllà del turisme, que seria un element clau, com identifiquem quins són aquells elements d’interès mutu i compartit tant per Jordània com per Catalunya i a partir d’aquí com els diferents departaments de la Generalitat s’impliquen en el que podria ser un acord de col·laboració".

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 PPitus, Arrahona, 18/11/2008 - 20:09

Imagen penosa.

#3 joan, barcelona, 18/11/2008 - 17:58

deu buscar obrir una embaixada per algun parent.

#2 Beto, Barcelona, 18/11/2008 - 17:03

Penòs veure que aquest personatge ens preten representar.Creguim quedis a casa i estalvii per la crisi a no ser que busqui feina pels parents.Pobre Catalunya

#1 Kropotkin, Vic, 18/11/2008 - 16:22

¿Pero ha montado ya embajadas en Amman, Tel Aviv y Gaza? ¿A que espera? Es que ami, la falta de patriotismo me pone de los nervios... No lo puedo evitar...