Publicitat
Política · 14 de Desembre de 2009. 21:23h.

Carod no pot accedir a la cimera de Copenhaguen

CiU demana al vicepresident si la delegació catalana "està dins o fora" de l'assemblea

Carod no pot accedir a la cimera de Copenhaguen

Josep-Lluís Carod-Rovira i Francesc Baltasar han signat a Copenhaguen un acord de col·laboració amb la regió senegalesa de Fatick per lluitar contra el canvi climàtic

El vicepresident del Govern de la Generalitat de Catalunya, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha signat a Copenhaguen un acord d'intencions amb la regió senegalesa de Fatick per ajudar a aquesta zona a reduir els efectes del canvi climàtic. Però ha hagut de fer-ho fora de la seu de la cimera, davant la impossibilitat d'entrar a la mateixa.

Carod ha criticat el "caos organitzatiu" de la cimera de canvi climàtic de Copenhaguen, que "sorprèn una mica en un país que és posat d'exemple de modernitat, d'eficàcia i de bon fer". Es referia d'aquesta manera al col·lapse que s'ha produït a l'inici de la segona setmana de la cimera de l'ONU, que ha impedit a milers de persones accedir al Bella Center, seu de la conferència, tot i haver suportat llargues cues.

L'acte de la signatura de l'acord entre la delegació catalana i els representants de Fatick (Senegal), previst al Bella Center, va haver de traslladar-se a un hotel de la capital danesa a causa de la impossibilitat dels membres de la delegació catalana de recollir la seva acreditació per poder accedir al recinte.

A l'acte han estat presents, a més de Carod-Rovira, Cristopher Nuttal, representant del Programa de Nacions Unides per al Desenvolupament (PNUD); Coumba Ndoffène Bouna Diouf, president del consell regional de Fatick, i el conseller de Medi Ambient de la Generalitat, Francesc Baltasar.

De la seva banda, Ramon Espadaler, portaveu de medi ambient de CiU al Parlament de Catalunya, ha demanat a Carod-Rovira, que aclareixi “si la delegació és a dins de la cimera o fent cua vistos els problemes organitzatius”.

Espadaler també ha demanat en un comunicat, "arran de les especulacions sobre les dificultats del Govern per entrar, que el president de la Generalitat no hi vagi si no està garantida una presència d’acord amb el seu rang”.
 
Així mateix, reclama “saber en qualitat de què ha anat el Govern a la imera: subrogada al Govern central? Sota l’empara de la xarxa de regions per al desenvolupament sostenible? Com una ONG? O si és fora de la cimera fent cua vistos els problemes organitzatius”.
 
Finalment, el diputat de CiU ha preguntat “quines propostes preveu fer el Govern català” i “si pensa informar-ne al Parlament, a més d’informar-ne al món”.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 maria, SALOU, 16/12/2009 - 15:18

no se toman en serio lo del canvio climatic. sI HAY UN sobreescalfamiento del centro de laTierra provocaria un movimiento de las placas tectonicas y nos inundarian
, los sunamis que trairian estos movimientos. Que acabarian con los humanos, tengo 12 años

#1 Schmacher, Barcelona, 14/12/2009 - 23:55

Siempre haciendo el ridiculo, pero lo importante es aparentar, Carod tu no eres nadie, solo un vividor de la politica y nada mas. Lo grave es que tu buena vida la pagamos todos