Publicitat
Política · 7 d'Octubre de 2009. 17:12h.

Carod planejava una direcció a l'ombra

L'encara vicepresident aspirava a desbancar Puigcercós en cas de davallada d'ERC

Carod planejava una direcció a l'ombra

Carod, amb Rafael Niubó i Jordi Portabella

La decisió del president d'ERC, Joan Puigcercós, de deixar Josep-Lluís Carod Rovira fora de les llistes electorals ha estat, de fet, una manera d'avortar un intent del sector partidari del vicepresident del Govern de tornar a la direcció del partit davant la eventualitat d'un fort descens d'ERC en les pròximes eleccions catalanes.

Els resultats d'una enquesta electoral interna, coneguts poc després de la Diada, van ser el punt de partida d'una reactivació dels partidaris de Carod, segons fonts d'ERC, que recorden que el vicepresident havia donat algunes mostres de que desitjava mantenir un cert protagonisme polític. L'enquesta donava al partit una forquilla de nou a onze diputats.

Segons les mateixes fonts, "aquests resultats provocarien la caiguda de Puigcercós i el seu equip, i davant aquesta possibilitat, el sector de Carod va decidir, més o menys per la Mercè, crear una mena de comissió permanent a l'ombra".

Fins i tot es van distribuir els càrrecs en aquesta eventual nova direcció: Carod seria el president; Jordi Portabella, secretari general; Marina Llansana, portaveu; Oriol Amorós, secretari d'organització, i Rafael Niubó, secretari de finances. Ernest Benach seria el president de la fundació Irla.

També van mantenir alguns contactes amb Joan Ridao, que, segons sembla, no els va comunicar a Puigcercós. Tanmateix, el president d'ERC va tenir notícies de l'afer mitjançant militants de la federació de Barcelona. Puigcercós hauria considerat aleshores dona un cop de puny damunt la taula per a demostrar la seva autoritat al partit.

Publicitat
Publicitat

54 Comentaris

Publicitat
#54 Pere, El Vendrell, 08/10/2009 - 18:22

Ara tenim la esperança de que en Carod es decideixi aviat a ingressar al PSC, a veure si capaç de fulminar-lo tan ràpidament com ho ha fet amb ERC.

#53 Pijoaparte, El Carmel, 08/10/2009 - 13:32

Los machos Alfa despiertan gran fascinación en la manada pero solo uno acaba imponiendose. Los excluidos crean otra manada, pero de memoria rencorosa, jamás perdonan al Alfa que los expulsó Se distinguen fisonómicamente por su cuadrada mandíbula.

#52 Un que el coneix, Barcelona, 08/10/2009 - 12:22

Des de que es dedica a la politica, per tots els partits per on ha passat, l'ùnic que ha fet en Carod és trepar i traïr a tothom.

#51 Pep, BCN, 08/10/2009 - 10:36

Que patètics, ja s'havien repartit els carrecs i tot. Cap d'aquests hauria d'anar a les llistes. Ara veurem si en Puigcercós té el control del partit o no. Purga ja!

#50 http://albert-bir.blogspot.com, Barcelona, 08/10/2009 - 10:00

Una pena que el Carod hagi acabat així. Vam ser molts els que ens vam il·lusionar amb el seu discurs el 2003 i el 2004. Una decepció tot plegat.