Publicitat
Política · 13 de Maig de 2009. 15:12h.

Carod posa Roca pels núvols

"Un d’aquells polítics que prestigien un país com el nostre”

Carod posa Roca pels núvols

Carod, amb Roca, durant l'acte (Jordi Bedmar)

El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha presidit la sessió de treball del Pla d’Acció Exterior de Catalunya organitzat pel Patronat CatalunyaMón, durant la qual ha destacat la vocació d’internacionalització de Catalunya a través de la política exterior basada en tres eixos “l’econòmic, el cultural i el políticoinstitucional”.

En base al marc legal vigent, Carod-Rovira ha assegurat que “la Generalitat és també Estat i sense intenció de suplir allò que ja fa l’Estat, el Govern no deixarà de fer tot allò que estigui previst en els 20 articles de l’Estatut que detallen les competències en Acció Exterior de la Generalitat”. El vicepresident ha agraït la presència de Miquel Roca i Junyent, a qui s’ha referit “com un d’aquells polítics que prestigien un país com el nostre”.
 
Miquel Roca i Junyent, advocat i un dels pares de la Constitució espanyola del 78, ha avalat la política d’acció exterior de la Generalitat de Catalunya afirmant que “l’Acció Exterior de Catalunya no hauria de tenir cap mena de límit”, després de comentar que “si l’únic article no recorregut és el que parla de la cooperació internacional i del foment de la pau; els altres han de ser vàlids igualment en tant que la Generalitat és una personalitat jurídica i la seva obligació de projecció al món és una responsabilitat”.

Roca ha conclòs la seva intervenció sobre L’Estat autonòmic i l’acció exterior als 30 anys de la Constitució animant el Govern a perseverar en “l’imprescindible repte i voluntat de fer possible l’acció exterior de la Generalitat”.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Maria, Barcelona, 13/05/2009 - 18:31

He assistit a aquesta sessió de treball i puc dir que en Miquel Roca ha estat magistral. El polític que ens fa anyorar altres temps i que escoltant-lo no podem evitar fer comparacions.
Endavant Roca perquè no tornes ?

#3 Pep, Figueres, 13/05/2009 - 18:08

El país del qué parla es naturalment ESPANYA,segur que avui estan a Mestalla cantant l'himne Espanyol, son dos exemples de botiflers que només els importa la poltrona,deprecien el país d'origen,Catalunya, no tene vergonya ni la coneixen!!

#2 Josep, Terrassa, 13/05/2009 - 17:54

Joan Andreu, no considero a en Roca un bon politic, pero els qui no van voler el concert van ser els del PSC i els del PSUC i no pas els convergents Roca, Trias Fargas i Macia Alavedra que si que el volien.

#1 Joan Andreu, Rubi, 13/05/2009 - 16:59

Quo Vadis ERC ? Roca un bon politic ?
No va ser ell el que no va voler el Concert per Catalunya ?