Publicitat
Política · 10 de Juny de 2011. 17:57h.

Carod proposa un pacte d'esquerres per guanyar a CiU

L'exvicepresident demana unitat entre federalistes i independentistes

Carod proposa un pacte d'esquerres per guanyar a CiU

Carod, en una imatge d'arxiu

Josep-Lluís Carod-Rovira, exvicepresident de la Generalitat i exlíder d'Esquerra, s'ha mostrat partidari que federalistes i independentistes trobin un punt en comú per construir una majoria alternativa a la de CiU i la dreta.

Carod-Rovira, que ha pronunciat la primera conferència del cicle Via Federal de Ciutadans pel Canvi (CpC), ha reivindicat "un projecte nacional" sòlid i coherent per a les esquerres, i ha admès que "hi ha una part del camí que federalistes i independentistes hem de fer junts, i el repte és on posem el comú denominador".

En un acte al qual han assistit unes quaranta persones, l'expresident d'ERC s'ha definit com "demòcrata d'esquerres i ciutadà sense adscripció a cap partit", i ha considerat que el decàleg per a la reforma constitucional impulsat per CpC és "una proposta valenta que intenta superar el discurs del federalisme retòric".

Després d'identificar, especialment amb l'últim punt del decàleg, referit a "la lliure federació", Carod-Rovira, que fa una setmana que ha deixat de militar a ERC, ha indicat que cal que l'esquerra tingui un discurs propi en temes com seguretat, família, empresa i institucions". "Però sobretot, -ha recalcat- cal articular un discurs nacional de país, perquè l'esquerra no pot continuar regalant el país a la dreta".

Segons CpC, la finalitat d'aquest cicle de conferències és dialogar sobre la proposta federal i el full de ruta per avançar cap a la seva consecució, per a això han estat convidats polítics, acadèmics i intel.lectuals destacats, i entre ells, ja han confirmat la seva presència Gaspar Llamazares (IU), Joan Herrera (ICV), Carles Campuzano (CiU) i Laia Bonet (PSC).

Publicitat
Publicitat

63 Comentaris

Publicitat
#67 Ka, Barcelona, 14/06/2011 - 16:46

Quina po que fa em fas Carod, una cosa es el teu discurs, i un altre quan toques cuixa, que es quan perds els papers. Tu amb poder ets perillos!!!!!ja ho has demostrat.

#65 valeri torres, bna, 14/06/2011 - 08:10

Em sembla Carod, que no enganyaras mai mes a ningu. L'hora dels yteus tripartits s'ha acabat. L'hora dels aprofitats i dels inneptes ha finit. Independencia.

#64 Joan, Manresa, 13/06/2011 - 23:16

El Carod te un odi malaltís cap a CIU. Està malalt aquest home. Sort que ningú n'hi fot punyetero cas

#63 60# Rosamaria Cendrós, Barcelona, 13/06/2011 - 19:42

Aquest Carod desbarra. Està obsessionat amb CiU. Però si mai guanyarà res!. Que plegui d'una vegada i deixi de matxacar tant a CIu. Només va fer els tripartits per enfonsar CiU i mira, ara ell a la cuneta i CiU al govern. Es un autèntic fracassat i un vividor sense escrúpols. Un boques de fira!

#61 angel, cardedeu, catalunya, 12/06/2011 - 23:45

Carod, ara si que ets mes ecscacanñol que independentista català. ets fanàtic d´esquerres em sembla bè, peroooooooooo PSC-PSOE´cs no es rès catalanistes. estas tocat de l´ala i presideix a Hospital de Santa Tecla de Tarragona t´has trastornat el cap.