Publicitat
Política · 5 de Desembre de 2011. 08:34h.

Carod qüestiona Montilla al Senat

"Com ho ha permès el seu partit?"

Carod qüestiona Montilla al Senat

Carod, amb Montilla, en una foto d'arxiu

L'exvicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, considera que l'expresident Montilla "no hauria d'haver anat de senador a Madrid" perquè, segons la seva opinió, "un expresident ja no és només ell, sinó que representa tot el país que ell ha presidit" i Catalunya "és molt més que un escó mut al Senat".

En un article aquest diumenge a l'Avui, explica que "tinc afecte per al president Montilla, la seva aposta pel català ha estat molt positiva i la seva presidència exemple que som un país integrador i d'oportunitats", però considera que "mai no hagués hagut de fer aquest pas" perquè "algú que ha presidit Catalunya no ha d'aspirar a res més que no sigui fer d'estadista, autoritat moral, consciència cívica, de país, i no pas referent de sigles".

"Com ha pogut passar això? Com ho ha permès el seu partit, el Parlament, el govern? Ningú de confiança personal o de prou autoritat institucional no ha estat capaç de dir-li-ho i dissuadir-la'n?", es pregunta Carod.

L'exvicepresident exposa que "si volem que un expresident no faci res més que no sigui això, cal canviar el sistema i posar les condicions perquè pugui fer aquesta funció nacional, representativa, suprapartidista, amb plenitud, i no hagi de preocupar-se per la seva subsistència quotidiana amb un mínim de qualitat".

En aquest sentit, manifesta que "això inclou un sou digne, no astronòmic, però digne i amb caràcter vitalici, cosa que ara no passa amb cap expresident. No es pot demanar segons què i, alhora, imaginar que hi ha qui viu dels aires del cel. La gent, incloent-hi els expresidents, són persones, mengen, consumeixen i no és descartable que fins i tot paguin hipoteques i tinguin família al seu càrrec".

"Potser si aquí existís aquest estatuts de consideració social i respecte polític, que tots els països democràtics del món tenen cap a qui ha ocupat llocs singularíssims en la seva arquitectura institucional, d'altra manera ens anirien les coses", conclou.

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#22 angel, cardedeu, 08/12/2011 - 21:28

"Com ho has permès que el seu partit ERC per què Montilla governi Catalunya" Sabent que PSC no son independentistes? Apa agafa un xumet i a dormir sr. Carod.

#21 Pepito, Barcelona, 06/12/2011 - 23:16

Apa, pasa a dormir Bobbi!, que a Torredembarra fa fred!

#20 Pere, BCN, 06/12/2011 - 18:55

Això no hauria passat, si tu no l'haguessis posat com a president. Tu i la teva clau.

#19 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 05/12/2011 - 21:30

Montilla fue president gracias a Carod y éste vicepresident gracias a Montilla. La argumentación de Carod, aparentemente bondadosa, puede sentarle peor a Montilla que la que salió de la lengua viperina de Rahola. Los ciudadanos están hartos de políticos vividores de la política.

#19.1 Joan Besora, Lloret de Mar, 06/12/2011 - 00:14

Escolta "sense micos"no t' has plantejat mai q un va ser president i l'altre vicepresident perque els seus dos partits tenien més vots que ciU i PP junts? No m'agradan, ni poc ni molt els sociates però menys els peperos i, no se si t'has fixat, amb la xuleria que es mou la Camacho gracies a ciU.

#18 Guardiola, cat, 05/12/2011 - 20:31

No tienen bastante con el expoli fiscal. Ara ens roban els ex-presidents.