Publicitat
Política · 19 de Maig de 2010. 22:25h.

Carod recupera la Catalunya lliure de peatges

El vicepresident anuncia que "podem alliberar els catalans i catalanes de pagar peatges"

Carod recupera la Catalunya lliure de peatges

Carod ha estat presentat pel conseller Tresserras (foto: Miquel Coll)

El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha anunciat el compromís del Govern d'alliberar "els catalans i catalanes de pagar peatges" abans d'acabar la legislatura. Carod, en una conferència a Palau, a la que també han assistit Joan Puigcercós i nombrosos dirigents del partit, ha afirmat que "un altre repte que cal deixar resolt és el dels peatges".

"La discriminació de Catalunya pel que fa a les infraestructures de pagament", ha afirmat, "és un dels reptes històrics d’aquest país i no hem oblidat les promeses de resoldre aquesta qüestió".

Carod ha revelat que "hem estat treballant, hem estat negociant, hem estat fent càlculs i simulacions conjuntament diferents departaments del Govern i hauríem d’estar en disposició abans de finalitzar la legislatura de presentar als catalans i catalanes un nou model, una reestructuració que, si bé no alliberi Catalunya de peatges, sí que n’alliberi els catalans, amb el compliment i el requisit de determinades condicions. Podem alliberar els catalans i catalanes de pagar peatges i volem fer-ho".

El vicepresident, en una conferència sobre balanç de govern que sonava a comiat, ha reivindicat repetidament el tripartit i sobretot que el tripartit ha estat "el canvi". El discurs, amb el títol d'"El relat del canvi. Balanç de govern", coincideix amb la precampanya de CiU "Comença el canvi".

En opinió de Carod, "la tasca duta a terme, l’activitat desplegada pels governs constituïts des del 2003 és només comparable a la dels primers governs des de la recuperació de les institucions d’autogovern".

El dirigent d'Esquerra ha defensat que "constituir un Govern catalanista i d’esquerres, tenint alhora una potent oposició catalanista, ha estat el que ens ha permès avançar nacionalment i socialment". També ha estat "l’única opció, repeteixo, l’única opció que redueix a la irrellevància política els postulats polítics de l’espanyolisme a Catalunya".

Carod-Rovira ha defensat, d'altra banda, que "aquest Govern no només ha estat capaç de tirar endavant el seu programa, sinó que ho ha fet des de dintre i també amb amplis acords amb l’oposició i els agents socials" i que "no ha estat un Govern de qui passa anys empeny, obsedit a governar per guanyar eleccions cada quatre anys. La nostra obsessió ha estat el futur de Catalunya, el model de país, la nostra cohesió social i nacional a llarg termini, un Govern amb una visió nacional del territori, de l’equilibri territorial".

"L’obra de govern", ha insistit, "és de futur, els canvis tenen continuïtat molt més enllà de la propera legislatura i en bona mesura les transformacions són irreversibles. El Govern ha deixat la feina feta, el país endreçat, planificat per les properes dècades, perquè només si sabem on volem anar és possible triar correctament el camí i iniciar les primeres passes".

Publicitat
Publicitat

38 Comentaris

Publicitat
#38 j, manresa, 21/05/2010 - 11:21

carod, no nos hagas reir que se nos desencajan las mandibulas! ¿y tu hermano está bien colocadito aunque fuese a dedo a costa del dinero de los contribuyentes?

#37 marcur, lleida, 20/05/2010 - 18:55

hehehe , quina cara tant dura que té aquest Carod. Quan comença a parlar de peatges i d'independentisme vol dir que les eleccions ja són a tocar.Al dia següent ja ho ha blidat tot , és clar. I pensar que vaig confiar en ells ...

#36 Kropotkin, Vic, 20/05/2010 - 14:29

Carod, si cabreas a los de La Caixa no vas a ver un euro en el resto de tu vida. Jua, jua, jua,... ¡Pero que pardillo que llega a ser este tipo! Jua, jua, jua,...

#35 LLUC, BARÇA more than a club, 20/05/2010 - 14:26

Aquest Carod, junt amb el Ferran, són els polítics amb la cara més dura de la democràcia. Encara recordo la Tura i en Carod al peatge de Mollet amb un xiulet a la boca quan governava CiU ...

#34 cristian, santboi, 20/05/2010 - 13:41

A VER SI ES VERDAD,PERO HAY QUE TENER EN CUENTA QUE EL 70?LOS PEAJES PERTENECEN A LA GENERALIDAD DE CATALUÑA,