Publicitat
Política · 7 d'Octubre de 2009. 22:11h.

Carod reivindica la "diversitat interna" d'Europa

El vicepresident afirma que "la història de Catalunya és una història europea"

Carod reivindica la "diversitat interna" d'Europa

El vicepresident del Govern i els expresidents de Lituània i Moldàvia (foto: Miquel Coll)

El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha manifestat aquest dimecres que “l’única Europa possible, l’única Europa real i autènticament democràtica és la que reconegui la diversitat de nacions, llengües i cultures al marge del seu estatus legal. L’única Europa realment democràtica és la que reconegui la diversitat interna com un valor positiu, com un valor constructiu, del qual se senti orgullós”.

Carod ha inaugurat les jornades Arquitectes de la nova Europa, en què els expresidents d’Eslovènia, Lituània i Moldàvia analitzaran els processos polítics que a mitjan segle XX van portar a la creació de nous estats a Europa. El seminari, organitzat pel Centre d’Estudis de Temes Contemporanis (CETC), se celebra aquest dijous al Museu d’Història de Catalunya.
 
També ha afirmat que “la història de Catalunya és una història europea”, i que “Catalunya no pot tancar els ulls a la història europea. Ha de conèixer la seva història, ha de saber triar democràticament el seu propi camí i això només depèn del poble català”.

Així mateix, ha matisat que, en qualsevol cas, “les experiències viscudes per altres nacions no poden ser mimèticament traslladades al present i al futur de Catalunya, ja que cada país té les seves singularitats nacionals”.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Kropotkin, Vic, 08/10/2009 - 08:03

Muy bien. 50 años montando la UE y ahora viene este indocumentado nazionanista a destruirla. Que lo encierren con Maragall... ¡Mira que los paletos los nazionanistas catalanes!