Publicitat
Política · 27 de Setembre de 2010. 20:18h.

Carod reivindica una Catalunya "plurinacional"

"Hi ha una part de la cultura espanyola i d'altres cultures que avui ja és catalana"

Carod reivindica una Catalunya "plurinacional"

Carod-Rovira, en un moment de la conferència. (Foto: ACN)

El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha reivindicat la "plurinacionalitat" de la "nació catalana" en una conferència per inaugurar el curs Altaveu de cultures. El polític republicà ha indicat que "sigui per migracions, sigui per proximitat o influència mediàtica, o pel que es vulgui, hi ha una part de la cultura espanyola i d’altres cultures que avui ja és catalana (...) La nació catalana és mestissa, és barreja i això és el que la fa viable com a projecte de futur. Som una nació flexible i dinàmica, a l’alçada de les exigències del món del segle XXI".

Per a Carod-Rovira, "la nació catalana està en construcció" i "no és un projecte tancat i anquilosat". "Sabem que una nació només té sentit democràtic si té lloc per a la diversitat interna, massa atrocitats s’han perpetrat a la història de la humanitat en l’intent de desfer-se de la diversitat per conformar nacions pures", ha assegurat.

El segon del Govern de la Generalitat ha manifestat que "Catalunya ha de ser una nació complexa, no pas acomplexada". Carod-Rovira ha afegit que "el fantasma de la fractura social s’utilitza com a recurs per evitar les transformacions socials que emprèn el conjunt de la nació catalana. Aquest risc de fractura es dibuixa sempre sobre la suposada existència de comunitats diferenciades dintre de Catalunya, una al costat de l’altra però sense lligams entre elles. Fals! Els catalans i catalanes som més que mai un sol poble i decidirem el nostre futur com un sol poble".

Carod-Rovira ha acabat la seva conferència, titulada Catalunya, una nació plurinacional?, amb una frase de Joan Fuster: "Catalunya, els Països Catalans, som una aglomeració successiva de gent que, finalment, hem decidit ser catalans".

Publicitat
Publicitat

31 Comentaris

Publicitat
#31 Francesc, Barcelona, 28/09/2010 - 22:15

Jaume, amb la independència, la cultura i llengua catalanes han de fer un salt de campionat en tots els àmbits de la vida quotidiana, però no pas per això s'ha d'humiliar ningú.

#30 Pedro, Sabadell, 28/09/2010 - 17:51

Veig que el pobre Jaume té problemes de comprensió lectora. No sóc ningú per dir qui ha de marxar o quedar-se. Al contrari, dic que la gent normal tolerem fins i tot els frikis com ell. Només li suggereixo amablement que si no li agrada, marxi a un lloc més afí al seu tarannà (Corea del Nord?)

#29 Jaume, Gràcia, 28/09/2010 - 16:52

Pedor: de Cat te'n vas tu si no t'agrada que et diguin la veritat, tros de colonitzador. Qui ets tu (un estranger) per dir qui ha de quedar-se o no a Catalunya? Veus com et surt la vena colonitzadora sense més ni més? quina colla...

#28 Jaume, Gràcia, 28/09/2010 - 16:51

Sí clar, "respectuós amb les altres cultures". Com que hem estat els catalans els que hem imposat una llengua, una cultura i una nació per la força. Però què dieu? Tenir respecte per Catalunya vol dir no respectar els altres? pq feu el joc als colonitzadors?

#27 Francesc, Barcelona, 28/09/2010 - 16:20

Pepa, que en Carod no és català? Pfffff.... Es clar que ho és. I el que diu aquí és molt assenyat. Jo sóc independentista, però també demòcrata i respectuós amb els altres i les seves cultures.