Publicitat
Política · 12 de Març de 2009. 11:42h.

Carod sí que parla de finançament

El vicepresident avisa que l’Estat pot “asfixiar” l’autogovern

Carod sí que parla de finançament

El president d'Equador rep Carod

El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha advertit que “no existeix marge d’actuació política sense recursos” per la qual cosa ha alertat que “l’Estat pot asfixiar el poder polític descentralitzat si té capacitat de tancar l’aixeta dels recursos”. Carod Rovira ha fet referència a l’actual procés de negociació del finançament de Catalunya durant la conferència “Estats plurals, autogovern nacional: el cas de Catalunya” que ha pronunciat aquesta matinada (hora catalana) a la Facultat Llatinoamericana de Ciències Socials de Quito durant la qual ha fet un repàs a la història de l’autogovern de Catalunya fins l’actualitat.

Durant la seva intervenció, el vicepresident ha animat els equatorians a elaborar el seu propi model, “la via equatoriana cap a la descentralització del poder, de respecte a la pluralitat, al plurilingüisme, a la diversitat” i ha insistit que no “es tracta de copiar respostes alienes, sinó de plantejar-se les preguntes pertinents” ja que “cada realitat és única”.
 
Per Josep-Lluís Carod-Rovira “no hi ha democràcia si no hi ha autogovern” i ha fet una crida perquè Espanya “assumeixi la seva diversitat cultural i lingüística”.  “Espanya ha de vèncer la por a la diversitat” i ha retret que l’Estat “no ha assumit la seva pròpia pluralitat interna” com ho posa de manifest, ha detallat a tall d’exemple, que al Congrés dels Diputats no es pugui parlar en català. En aquest punt, el vicepresident ha augurat que “es parlarà abans català al Parlament Europeu que no a les Corts espanyoles”.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Johan, Sants, 12/03/2009 - 15:03

ets la ultima persona indicada x parlar dfinançament carod?com es k a NY us veu gastar 2000 eurus per nit i per persona en les millor habitacions kuan veu anar a obrir embaixades?nen 1er preocupat del teu bigoti i dels catalans..sou el pitjor govern.buaj

#2 Fran, Llinars, 12/03/2009 - 13:46

i que ho digues Carod, tu i el teu govern tripartit ens esteu ofegant amb tant despilfarrament de diners just ara q es quan mes falta fa gestinar-lo,doncs no, vosaltres viviu als mons de Yupi, que paga la banca...publica, es a dir, nosaltres.Poca vergonya

#1 Pepeillo, Barcelona, 12/03/2009 - 12:24

I tant que quedarem morts i aufegats!!!! i el marge d'actuació d'ERC seran 2 anyets més perquè aguantareu sense fer res fins al final!!!!