Publicitat
Política · 22 de Novembre de 2009. 11:10h.

Carod viatja més que mai

El vicepresident ha incrementat els seus viatges el darrer any

Carod viatja més que mai

Carod rep de mans del líder nacional Shuars, Luis Kuash; una llança durant la visita a Equador. (Foto: Rubèn Moreno)

Només en l'últim any, el vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha creuat l'Atlàntic fins a en set ocasions, l'última d'elles per a estar dos dies a Nova York, el 18 i 19 d'octubre; va anar a presentar l'estratègia catalana de cooperació al desenvolupament davant les Nacions Unides. Segons informa La Vanguardia, en els tres anys de legislatura que es compleixen aquest mes, ha realitzat almenys 34 viatges a l'estranger, la meitat en l'últim any.

Índia va ser la primera destinació de rellevància amb el qual el vicepresident va estrenar, al febrer del 2007, les seves competències en política exterior. El d'Índia va ser un viatge de cinc dies, amb agenda poc ambiciosa i factura de 115.000 euros, que es va tancar amb una visita a la Fundació Vicente Ferrer per a fer lliurament d'una aportació de la Generalitat.

Carod s'ha reservat la màxima representació exterior per a inaugurar les ambaixades de la Generalitat - a París, Berlín, Londres, Nova York i Buenos Aires-,en els viatges de cooperació a països com Equador i Moçambic, o en els de contingut cultural, com la Fira del Llibre de Frankfurt, el Festival Internacional Cervantino de Guanajuato (Mèxic), l'exposició La petjada catalana al Carib, a Cuba, o la Bienal de Venècia. També per a acompanyar al president de la Generalitat, José Montilla, en els seus viatges al Marroc, a Japó, el citat de Mèxic, o fa un mes a Algèria. I en altres viatges institucionals, a països com Israel i Jordània o Argentina i Uruguai. O per a encapçalar la delegació catalana a la convenció Biotechnology International Organization, que es va celebrar al maig d'aquest any a Atlanta; en el marc de la BIO, Carod va aprofitar per a reunir-se amb el primer ministre de Quebec.

Així va ocórrer també a Edimburg, on el vicepresident va viatjar en dues ocasions al gener del 2008, amb una setmana de diferència. La primera va ser per a entrevistar-se amb Alex Salmond, primer ministre d'Escòcia i icona independentista, amb el qual Carod comparteix l'ambició de convocar un referèndum d'autodeterminació.

Dos mesos després, Carod va viatjar a Lausana para reunir-se amb el president del Comitè Olímpic Internacional. L'objectiu: un projecte per a organitzar en el 2010 uns jocs internacionals de països sense Estat. Però en aquest març del 2008 els tambors de la crisi ja redoblaven i la Generalitat estava en vespres d'anunciar un paquet de mesures de xoc, pel que la iniciativa va acabar en una via morta.

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#24 Alicantino, Alicante ESPAÑA, 23/11/2009 - 17:22

Gombau, súbete un poco la barretina que se te ha juntado con la ceja y no ves más lejos que lo que tienes a tus pies. Mira que hacéis reir al pueblo llano, decir que José Luis Carod es el Ministro de AAEE de ¿qué? de ¿dónde? ¿qué nación?

#23 Txiqui, Barcelona, 23/11/2009 - 14:34

El que fa por a molta gent és que algú vagi pel mon fent que es conegui el fet diferencial català i vagi inaugurant delegacions catalanes, o amb un restaurant deficitari a Paris ja tindriem prou representació?

#22 Alcampelló, Barcelona, 23/11/2009 - 11:57

Gombau(Lloret):Soy europeista,españolista, catalanista,barcelonista,alcampellista y muchas cosas más.Pero sobre todo soy ciudadanista y no me gusta que se despilfarre el dinero de los ciudadanos en juergas separatistas que solo traen problemas y ruina.

#21 Tomàs, Lleida, 23/11/2009 - 11:35

Tot això ho podem arreglar a les properes eleccions.

#20 luis, barcelona, 23/11/2009 - 08:30

Con tanto viaje.. ¿Cuando va a tener tiempo de amueblar el piso de 183 mts que se ha comprado en TARRAGONA?