Publicitat
Política · 22 de Novembre de 2021. 09:50h.

Carrera contrarellotge

Aragonès arriba a un acord amb els Comuns a l'espera de Junts

Carrera contrarellotge

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat als seus consellers que ha tancat un acord amb ells per tirar els Pressupostos de la Generalitat endavant, però també els comptes de Barcelona. Ha estat en la reunió extraordinària del consell executiu que el president ha convocat després que Junts no participessin en la reunió a Palau amb els comuns per desencallar els comptes. 

Aragonès ha traslladat al consell executiu de primera hora de matí que En Comú Podem estava disposat a retirar l'esmena a la totalitat, mentre que paral·lelament el líder dels republicans a Barcelona, Ernest Maragall, també ha mogut fitxa per desbloquejar els comptes de l'alcaldessa, Ada Colau.

Està previst que el mateix Aragonès n'expliqui els detalls aquest matí en roda de premsa. Abans, el diputat i president del grup d'Esquerra a l'Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha convocat a la premsa a quarts d'11 del matí al Parlament per explicar aquest pacte.

A les 11 del matí el partit de Jèssica Albiach reuneix la seva executiva per concretar el desbloqueig als comptes. El ple al Parlament per debatre les esmenes a la totalitat comença a les dues del migdia. En Comú Podem té temps per retirar la seva fins minuts abans de la votació.

També hi ha prevista una reunió de l'executiva de Junts per Catalunya per valorar la situació. Ahir el secretari general del partit, Jordi Sànchez, va assegurar en roda de premsa que no acceptarien un canvi en el projecte de pressupostos elaborat pel conseller d'Economia, Jaume Giró, i va advertir que no donarien a En Comú Podem qüestions que no han cedit amb la CUP, que manté la seva esmena a la totalitat.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Comunes, Barcelona, 22/11/2021 - 13:07

Aquests per tal de remenar la cua, el que fagi falta, a Galicia i al Pais Basc són més espavilats que a Catalunya, se'ls van treure de sobre a les dues comunitats, Galicia 00, només de veure el que ha fet la Colau amb la capital de Catalunya és motiu suficient per escombrar-los i hasta nunca

#2 Carlos Gomez, murenu de la serra i ole, 22/11/2021 - 12:56

Tot ho fan pel pais. Catalunya sempre primer com deia el patriarca de cártel abans de descobrir quecoñoeraesodelaudef.

Son 500 sous centmileuristes els que pengen d´un fil prim i no es poden distreure amb menudencies ara que estan construint una republica verda, feminista i progresista.

I mentrestant s´ha de pagar el sou del jardiner cony

#1 no soy nadie, esplugues de llobregat, 22/11/2021 - 10:42

El daño que han hecho los podemitas y el que van a hacer, es difícilmente cuantificable, no ya en dinero (que se lo digan al marido de la Colau), moralmente es más que reprobable