Publicitat
Política · 20 d'Octubre de 2010. 10:51h.

Carrera fulgurant de Leire Pajín

De la diputada més jove a ministra en només deu anys

Carrera fulgurant de Leire Pajín

La nova ministra de Sanitat, Leire Pajín, en una imatge d'arxiu

La basca Leire Pajín, nascuda a Sant Sebastià tot i que educada a Benidorm, ha protagonitzat una imparable carrera a l'aparell del PSOE, fins a convertir-se aquest dimecres, amb 34 anys, en la nova ministra de Sanitat, en substitució de Trinidad Jiménez.

Els successius ascensos en la carrera de Pajín s'han produït entre l'escepticisme d'alguns sectors del seu mateix partit sobre la seva capacitat política real, el que no li ha impedit arribar al Govern de l'Estat.

El 2000, amb 24 anys, Pajín és elegida diputada per Alacant, i torna al Congrés per aquesta mateixa circumscripció en les eleccions de 2004. A partir d'aquest moment inicia el seu imparable ascens.

Deixa el Congrés aquest mateix any de 2004, i es converteix en secretària d'Estat de Cooperació Internacional, encara que el 2008 torna a ser elegida diputada per Alacant.

Sempre amb el suport de l'home fort del partit després de Zapatero, José Blanco, ocupa la influent secretaria d'organització que aquest deixa vacant en el XXXVII congrés del PSOE, el juliol de 2008, per ser vicesecretari general.

Ja com a secretària d'organització, és elegida el 2009 senadora pel parlament de la Comunitat Valenciana i resulta esquitxada per un cas de transfuguisme municipal a Benidorm, on la seva mare, regidora de l'Ajuntament, dóna suport al trànsfuga. A fi d'evitar l'expulsió del partit, la mare de Pajín i d'altres regidors socialistes que van donar suport a l'operació abandonen el PSOE.

El cas de Benidorm i la seva ambigüitat en les primàries de la Comunidad de Madrid -manté una excel·lent relació amb Tomás Gómez- li han separat de Blanco. Malgrat el desgast polític que li han suposat aquests episodis, Leire Pajín, amb la total confiança de Zapatero, manté la seva tendència ascendent, i aquest dimecres 20 d'octubre s'ha convertit en ministra de sanitat del nou Govern del PSOE. Li substituirà a la secretaria d'organització el fins ara president d'Aragó, Marcelino Iglesias.

Publicitat
Publicitat

30 Comentaris

Publicitat
#30 Lluisa, Alicante, 16/12/2010 - 23:27

Me parece de una falta de respeto impresionante que una persona de este tipo pueda ser ministra de sanidad. ¿ Qué va a ser los siguiente? Venga por favor que esa mujer esté de ministra sin tener idea de nada y que sea ese partido el que nos repesente, manda huevos! Somos el hazme reír de Europa!

#29 ramon, Sant Cugat, 22/10/2010 - 00:03

Crec que el nomenament s'enten en base al finançament del partit i dels seu sector de negocis. Fins ara podien obtenir diners de Foment on es ministre el Pepe Blanco. Pero aquesta font s'ha secat. Arael sector brut del partit ocuparà sanitat i ara el Florentino començara a fer negocis amb hospitals

#28 Mahmoud, Sabadell, 21/10/2010 - 20:06

Algú em pot dir quina formació té aquesta senyora per ser ministra de Sanitat? Quina carrera médica o científica ha estudiat per poguer ser un servent públic en aquest ministeri? Ningú? Bé, per que no en té cap més que ser un servidor del partit!! Espanya realment està a les acaballes!

#27 paula, matadepera, 21/10/2010 - 11:55

AMB L,EXEMPLE DE LA PAJIN ES VEU BEN CLAR QUI SON ELS QUE TENEN MES OPCIONS DE FER CARRERA
IMPRESENTABLE , MAL EDUCADA , COBRANT DE VARIS XOLLOS AMB UN SOU IMPRESIONANT , LLEPA CULS ETC...
ARA MINISTRE , ANEM BEN ARREGLATS AMB TOTA AQUESTA COLLA,.

#26 carracuca, barcelona ESPAÑA, 21/10/2010 - 01:10

y ya no digamos nada de la que sustituye, después de su estrepitoso fracaso en las primarias de madrid, zetaPARO premia a la TRINI con asuntos exteriores, si ya con MOROtinos hemos sido el harmerreir mundial, con esta ministra seremos el c..ñ.. la bernarda en el universo.