Publicitat
Política · 15 d'Agost de 2010. 18:05h.

Carretero afluixa

L'exconseller va vetar López Tena i Uriel Bertran en l'anterior reunió convocada per Laporta

Carretero afluixa

Carretero, amb Uriel Bertran i Hèctor López Bofill, en la presentació de Reagrupament el 2007

El líder de Reagrupament, Joan Carretero, va vetar la presència d'Alfons López Tena i Uriel Bertran en la seva primera trobada amb Joan Laporta, segons ha sabut e-notícies.

Carretero i Laporta havien quedat en reunir-se el divendres 23 de juliol després de la foto de Solidaritat Catalana a la Plaça del Rei de Barcelona, però quan Laporta va comunicar-li que assistiria juntament amb l'exconseller nacional de CDC i l'encara diputat d'ERC va anul·lar la trobada.

L'exconseller de Governació volia només una reunió a dos entre Laporta i ell. Els recels de Carretero envers Uriel Bertran venen de lluny perquè, de fet, ambdós van impulsar corrents crítics a Esquerra: l'exconseller va promoure Reagrupament i Bertran Esquerra Independentista.

Uriel Bertran -juntament amb Hèctor López Bofill- fins i tot va assistir com a convidat a la presentació en públic de Reagrupament quan la plataforma era només un moviment crític dins d'Esquerra a l'Auditori de Barcelona el juny del 2007.

Joan Carretero va acabar marxant d'Esquerra després d'un consell nacional tumultuós mentre Bertran va liderar Esquerra Independenista en el si del partit. L'exconseller considera que Bertran ha buscat, a través de Solidaritat Catalana, una sortida personal quan ha vist que anava a les llistes per Barcelona en un lloc de difícil elecció mentre que López Tena tampoc el van incloure en les llistes de CDC.

L'expresident del Barça, Joan Laporta, també ha fet pinya amb López Tena i Uriel Bertran, fins ara els dos únics polítics de partits parlamentaris que li han donat suport en el seu projecte. En la seva carta del passat dia 11 esmentava un parell de vegades els seus companys i insistia que "a tots tres (l'Uriel, l'Alfons i jo mateix) ens agradaria explicar-t'ho personalment!". Laporta també ha integrat crítics de Reagrupament com el professor de la UB Emili Valdero.

Si finalment Carretero ha acceptat assistir a la reunió de dijous vinent és també perquè Joan Laporta té més ganxo electoral que Rut Carandell, la fins ara cap de llista per Barcelona, i perquè alguns col·lectius de Reagrupament ja han donat suport a Solidaritat Catalana.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#16 jupo, barna, 16/08/2010 - 18:59

qué vodevil , no ? ¿cómo se cotiza una supuesta poltrona , verdad ?

#15 Marc Ventura, Barcelona, 16/08/2010 - 10:28

Si us plau, que el temps ens va en contra i cada día que perdem de treballar plegats estem llençant un munt de possibilitats de fer un bon paper. Hem d'aprendre de la història del segle passat: fem pinya per una vegada i l'estaca caurà.

#14 Pep, Barcelona, 16/08/2010 - 09:12

Hem sembla molt bé que intentin arribar a acords. Sóc reagrupat. Però si no hi ha acord dissolem Reagrupament i entrem en massa a Solidaritat Catalana i ja decidirem democràticament des de dins com són les llistes.

#13 pep, manresa, 16/08/2010 - 02:52

La millor notícia del dia, que es trobin i que es posin d'acord, no hi fa res que poguem sentir més simpatia per un o altre, també al Barça que siguem admiradors del Messi no vol dir que no poguem celebrar un gol del Bojan, per això és un equip

#12 carracuca, barcelona ESPAÑA, 16/08/2010 - 01:12

y el chaval este del uriel también se las trae, tan jovencito y parece un veterano en esto de las traiciones, partido al que va, partido en el que monta la pajarraca, con el culé le pasará lo mismo si se piensa que en el SCI le dejará cortar el bacalao.