Publicitat
Política · 24 d'Abril de 2009. 20:41h.

Carretero apadrina un corrent crític a ERC del País Valencià

El nou corrent crític denuncia els "tics d'autoritarisme" al partit

Carretero apadrina un corrent crític a ERC del País Valencià

Anagrama del nou corrent intern d'ERC del País Valencià

Els partidaris de Joan Carretero a ERC del País Valencià s'han organitzat en un nou corren crític: Renovament republicà, que segons el seu document de constitució, "té com a objectius la intervenció organitzada en la vida interna de la nostra federació i la interrelació amb el conjunt de la societat del País Valencià, i com a fonaments, els documents que configuren els principis ideològics d’ERC i els plantejaments polítics d’ERPV, aprovats pels successius congressos del partit i de la nostra federació territorial". Fonts oficials d'Esquerra han recordat "vam guanyar el congrés regional amb el 86% dels vots i tots els congressos comarcals. En aquesta darrer cas amb llista única".

S'afegeix que "la falta d’autocrítica, de transparència, els tics d’autoritarisme i la davallada  electoral al País Valencià dels últims quatre anys, ens han dut a donar aquest pas. Ens presentem, per tant, com alternativa a la desil·lusió de molts militants i simpatitzants que puguen pensar en l’opció de deixar el partit".

També es diu que "la tradició assembleària del nostre partit ha atorgat sempre al conjunt de la militància una gran importància en la presa de les principals decisions del partit.  Aquest és un tret que ens distingeix de la resta de partits. El nostre col·lectiu defensa, per tant, l’aprofundiment de tots els mecanismes de participació democràtica dels militants".

Renovament republicà proposa "ampliar les aliances a plantejaments de més autogovern i llibertat  per al País Valencià, i no limitar les coalicions a l’horitzó soberanista", "coordinar la nostra acció política amb l’acció cívica", "defensar els valors republicans com a base de l’espai comú ciutadà" i "reivindicar la justícia social i mediambiental i el municipalisme".

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#23 sulfuro sulfuro, Barcelona, 26/04/2009 - 20:22

Dios los cria y ellos se juntan... y se desjuntan

#22 Pepet, Rein0o de Valencia, 26/04/2009 - 11:25

¿Como se puede ganar un congreso con el 86% de votos cuando son 4 de ideologia despistada "tridores" y en un "pais" inexistente, cada vez están más arrinconados ya que el catalanismo en Valencia tiene que ver lo mismo que un cerdo en una ferretería

#21 Josep, Terrassa, 26/04/2009 - 10:51

Qui ho diu que estan apadrinats per en Carretero?

#20 David, Bcn, 25/04/2009 - 15:51

El bloc fa molta pudor regionalista. Visca ERPV!!

#19 Fran, Llinars, 25/04/2009 - 12:03

Deu ser la 1ª vegada q un territori s´inventa vers altre el nom"pais valencia",q mal sona.Per altra banda,la quantitat d´apadrinats a la C.V.quants son? 20, 30, 32 ?vist els resultats electoral ridiculs amb representacio 0,ERC a la C.V.fa el ridicul.