Publicitat
Política · 21 d'Abril de 2009. 20:09h.

Carretero, contra els 'pijoprogres'

El líder de Reagrupament reivindica la Catalunya interior i denuncia "l'abisme" amb Barcelona

Carretero, contra els 'pijoprogres'

Joan Carretero, durant la presentació del llibre

L'exconseller de Governació, Joan Carretero, ha reivindicat la Catalunya interior durant la presentació del llibre "La Barcelona pecadora" de Domènec de Bellmut (A Contravent) en el que ha participat també l'editor, Quim Torra, i el professor de periodisme de la URL Francesc Canosa. Abans d'entrar, Carretero ha anunciat que no parlaria del seu darrer article -en el que defensa una independència "unilateral"-, però en la seva intervenció ha expressat la seva visió de Catalunya i, en unes brevíssimes declaracions als periodistes, ha justificat el seu rebuig a reunir-se amb la direcció d'ERC perquè "no vull ser sotmés a un judici sumaríssim".

L'exconseller ha alertat contra "l'abisme cada vegada més gran entre l'àrea metropolitana de Barcelona i les comarques" i ha fet una crida a "no deixar-se entabanar per determinades proclames progressistes". "No m'han convençut mai ni els prínceps rojos ni les princeses".

El líder de Reagrupament ha defensat que "els països han de tenir una capital, però aquests països han de procurar també que les seves comarques no es quedin sense ningú" i ha advertit que "la nostra immigració interior és una immigració que se'n va per no tornar mai més". "El nostre país deu ser el país del món que té la capital més gran i el cos més petit" en al·lusió al pes de l'àrea metropolitana de Barcelona.

Carretero ha explicat que, quan era alcalde de Puigcerdà, va oferir la localitat per a acollir el sincrotó que, finalment, va anar a parar a Cerdanyola de Vallès, i que un dels responsables de la decisió li va dir que "allà no us toquen aquestes coses". "Quan es fan 100.000 habitatges per aquí és bo i progressista perquè els prínceps rojos han decidit que és fantàstic", ha afegit, però que "si es fan 20 cases allà és especulació".

Amb la seva franquesa habitual ha carregat també contra el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltsar, sense citar-lo, perquè "una gent que havia jurat que mai farien transvasaments van decidir un dia que farien el transvasament del Segre a través del túnel del Cadí". "Des que va resar a la Moreneta aquest  xicot,  ara tenim aigua", ha continuat.

Joan Carretero ha qualificat també d'"esperpent" que Catalunya sigui "l'únic país del món que ha estat incapaç de fer una llei electoral", però que ara "prohoms importants demanen una cosa tan estrany com una persona, un vot" en referència a la proposta de Ciutadans pel Canvi. "Fan aquesta demagògia perquè volen acabar definitivament amb les anomalies" ha assegurat en referència al pes de les comarques. "El bon progessista català només pot votar determinades coses", ha insistit.

Publicitat
Publicitat

34 Comentaris

Publicitat
#34 http://albert-bir.blogspot.com, Barcelona, 22/04/2009 - 22:52

Molt d\'acord. El centralisme excessiu és dolent tant per la resta del territori, que es va empobrint i queda sense recursos, com pel propi centre, on es produeix una sobre-acumulació de gent que no poden rebre els serveis que es mereixen. Sóc de BCN.

#33 republica, Barcelona, 22/04/2009 - 22:34

Pijoprogres als quals acollia de bon grat a la Cerdanya quan era alcalde. Tindrà morro. Puigcerdà és el que és gràcies als urbanites que ara critica.

#32 Josep, Terrassa, 22/04/2009 - 21:21

L'executiva local de PIera d'ERC , ha decidit declarar al Carretero i a l'Uriel Bertan , persones non grates i considera que ja no son companys de partit
veure :
http://esquerra.cat/locals/index.php?id_article=31060

#31 joan, canet, 22/04/2009 - 18:26

Aquest home parla clar i té més raó que un sant. Només cal mirar els resultats electorals per comarques i veurem com el pijoprogressisme, amb el "cuentu" de l´esquerra, triomfa a Barcelona i rodalies i a la resta del país no es menja ni un torrat!

#30 josep de lleida, vall de boi, 22/04/2009 - 14:30

que be tots iguals , pero si et trenques el braç has de fer 60 KM per ua radiografia i 60 mes per tornar a casa i tot som iguals , he de començar a plantejar si l'independentisme no ha de començar a la Panadella