Publicitat
Política · 5 de Juliol de 2010. 10:42h.

Carretero controlarà les llistes de Reagrupament

La direcció evita les llistes obertes i podrà "reordenar" la candidatura aprovada per l'assemblea

Carretero controlarà les llistes de Reagrupament

Carretero, amb membres de Reagrupament, durant la Diada del 2009

Reagrupament escollirà el proper dissabte, en una assemblea convocada abans de la manifestació per l'Estatut, els candidats a les properes eleccions al Parlament. El reglament apovat per la direcció evita tanmateix les llistes obertes i deixa escàs marge de maniobra als crítics.

El reglament aprovat, en efecte, estableix que "el sistema d’elecció dels candidats es farà per presentació en una sola candidatura distribuïda en quatre llistes, una per cadascuna de les quatre circumscripcions electorals: Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona" i que "per tant, per adquirir la condició de candidat cal presentar-se en una candidatura que presenti llistes a les quatre circumscripcions electorals".

Previsiblement, la direcció controlarà doncs la formació de les lllistes perquè per presentar una candidatura cal 135 candidats: 85 per Barcelona, 17 per Girona, 15 per Lleida i 18 per Tarragona. "Les candidatures -afegeix el reglament- cobriran completament el total de possibles diputats per a cada circumscripció i inclouran un mínim de tres suplents a cadascuna de les quatre llistes que conformen la candidatura"

A més, hi un setè punt que facultar la Junta Directiva "per, si és el cas, procedir a acords electorals amb altres entitats associatives, partits polítics o coalició de partits, per tal de confeccionar una candidatura electoral unitària a les eleccions autonòmiques del Parlament de Catalunya 2010".

Però sobretot "tant si Reagrupament concorre a les eleccions amb la seva formació política com si es presenta amb un altre partit polític constituït a l’efecte, o bé amb una coalició de partits, la Junta Directiva podrà reordenar la llista proclamada per l’assemblea, conservant l'ordre relatiu dels candidats elegits per l'assemblea, excepte per imperatius legals de respecte del percentatge de sexes, i incorporant els altres candidats fruit dels acords, en els llocs que es consideri idoni per als objectius a assolir".

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#14 Cartanya, bcn, 05/07/2010 - 17:00

En un moment tan delicat per decidir el nostre futur, ens trobem una persona, disposada a una dedicació en l`esforç i el treball, per fer possible una col?lectiva i noble il?lusió, (L` Independència), i llavors ens surten els quatre ?matats?del tripar

#13 Joan, El Vendrell, 05/07/2010 - 16:01

Jo m'havia reagrupat. Però ja veig que el Carretero és com els altres. Em dono de baixa ara mateix. Dictador!!!

#12 Marc, Viladecans, 05/07/2010 - 15:27

El que s'hauria de fer és que cada persona es presenti individualment, i llavors fer la candidatura amb les persones més votades. Recordeu que la ponència política diu que les llistes es presenten per circumscripcions i no que calgúes present-se a les

#11 Pere, pirineu, 05/07/2010 - 14:19

e-noticies intoxicant sobre REAGRUPAMENT, com sempre.

#10 JoanMarti, Terrassa, 05/07/2010 - 14:15

Es curios aixo de la regeneracio democratica que havia de fer Rcat, despres llegeixes els comentaris d'aqui i veus que tots tenen una excusa perferta per no plorar i donar-se anims entre ells, no importa amb qui ni amb que l'important es fer una llista.