Política · 11 de Setembre de 2009. 15:30h.

Carretero demana una declaració "unilateral" d'independència

L'exconseller diu que el monument a Moragas és com un "supositori"

El líder de Reagrupament, Joan Carretero, ha defensat que Catalunya sigui independent a través d'una "declaració unilateral" d'independència feta pel Parlament. Carretero, en un homenatge al general Moragas (1669-1715), el primer acte d'aquesta formació per la Diada. L'exconseller ha defensat que "els actes de sobirania es fan a dins del Parlament, no a les portes del Parlament" en al·lusió a la iniciativa legislativa popular rebutjada per la Mesa de la cambra.

En cas de  ser independent, Catalunya ha de ser un "país de referència" en el que predomini "l'excel·lència". L'acte, que ha aplegat un miler de persones, ha comptat també amb les intervencions de Carles Bonaventura, exdirigent del Partit Republicà Català, i de Toni Strubell, de la Comissió de la Dignitat.

L'exconseller de Governació, que ha reclamat també un "full de ruta" per a la independència, ha expressat la necessita d'elaborar una llei electoral amb "petits districtes electorals" perquè s'acabi "la perpetuació d'una casta política exclusiva".

L'exconseller ha qualificat de "supositori" el monument que l'Ajuntament de Barcelona va erigir al general Moragas perquè "això és enfotre-se'n" i que "aquest màrtir no pot ser oblidat ni menyspreat". El monument, en el lloc on va estar penjat el seu cap dotze anys, és un llarg màstil.

Publicitat
Publicitat

38 Comentaris

Publicitat
#38 Alicantino, Alicante ESPAÑA, 13/09/2009 - 03:57

Pepito, está claro q eres una firma a sueldo para agitar e intoxicar, pero me dirigiré a tí como si fueras un SUJETO: ¿Estado opresor?... No tienes vergüenza ni la conoces, SUJETO/OS. ¡Que cara más dura tenéis! y habrán imbéciles q se lo creerán

#37 TT, Barcelona, 12/09/2009 - 19:05

pep (manresa), totes les nacions que han obtingut recentment la independència (i que han canviat el mapa d'Europa) ho han aconseguit com a conseqüència d'un esdeveniment extraordinari (la dissolució de la URSS) o d'una guerra. Aquesta és la realitat.

#36 pep, manresa, 12/09/2009 - 18:31

TT, quina llei, una llei espanyola..?
Dés de quan les nacions que han obtingut la independència i han estat reconegudes internacionalment s\'han regit per obtindre-la per lleis de l\'estat opressor?
No diguis bestieses, home

#35 TT, Barcelona, 12/09/2009 - 18:21

pep (manresa), és que Espanya no empraria l´exèrcit, sinó la llei. I amb el recolzament de l´UE i l´ONU. Aquest és el problema.

#34 PSCiCIU son UNIONISTES, Sant Boi, 12/09/2009 - 17:52

amb CONVERGÈNCIA mai tindrem l'INDEPENDÈNCIA..!