Publicitat
Política · 4 d'Octubre de 2009. 19:56h.

"Carretero es creu superior a tot"

El periodista Joan Tapia troba l'exconseller "un personatge pintoresc"

"Carretero es creu superior a tot"

Joan Tapia, amb Pasqual Maragall, en una foto d'arxiu

El periodista Joan Tapia carrega en el seu article d'aquest diumenge a El Periódico contra el líder de Reagrupament, Joan Carretero, després de l'Assemblea d'aquest dissabte. Tapia considera que "Carretero és un personatge pintoresc, simpàtic en la distància curta. I té història. Es pot criticar Zapatero, però anomenar-lo «demagog espanyolista» el 2006, quan era conseller de Governació d’ERC en un Govern de coalició amb el PSC, va ser una estultícia. Zapatero patia llavors una brutal campanya del PP per l’aprovació de l’Estatut".

També critica "quan li vaig sentir dir amb gran desimboltura a Josep Cuní que el president del Barça era «mil vegades» més important que el president de Catalunya. I afegir que la presidència de la Generalitat és «un càrrec d’estar per casa», mentre que el Barça és una institució internacional. «Laporta va per tot el món i el coneixen, el president de la Generalitat té greus dificultats per explicar qui és»"

"L’esport -continua- té una gran influència social i el Barça és molt més que un club. Però, ¿pot algun catalanista sensat proclamar que la presidència del Barça és més important que la de Catalunya? ¿Seria igual de menyspreador Carretero si el president no fos José Montilla?

En la seva opinió, "darrere del maximalisme de Carretero, que va celebrar ahir l’assemblea del seu nou partit, hi ha simplisme, populisme sospitós i una alta dosi d’oportunisme perquè s’especula (jo no ho crec) amb la possibilitat que Joan Laporta obri la candidatura de Reagrupament a la Generalitat. Però ante-posar les vísceres al cap no és bo per a cap país.
Carretero no està sol en aquesta constel·lació de personalitats que es creuen superiors a tot".

Publicitat
Publicitat

46 Comentaris

Publicitat
#46 Xavier, SPB, 13/10/2009 - 09:28

Els catalans solem confondre els desitjos amb la realitat.Tots desitgem que el president de la Generalitat sigui mes influent i respectat al mon que el president del Barca.Pero la realitat es dura i passa just a l'inreves. Carretero veu les coses clares.

#45 janina, olot, 05/10/2009 - 20:46

em sembla que del primer que s'hauria d'haber donat compte és de que no possa les visceres a devant decap, sino ben a l'inrevés.De tonto no en té un pel,l'altre cosa és que li falti facilitat de paraula i més soltura.

#44 Romaní, Barcelona, 05/10/2009 - 18:00

Reagrupat, de Lleida, ja és coneguda la vostra tàctica: davant del problema o una acusació, no es tracta de provar si és cert o no; es desacredita al oponent i llestos. Aquesta és una política de covards i de perdedors. Així no es va enlloc

#43 Reagrupat, Lleida, 05/10/2009 - 15:47

Romaní ja pots anar a buscar el sobre al carrer nicaragua, l'honrat josepM Sala segur que t'està esperant amb els diners que hos van sobrar de FILESA O del grup terrorista GAL que vau fundar els socialistes.

#42 Pau, BCN, 05/10/2009 - 12:55

El senyor Tapia es la veu oficial del PSC, tots els periodistes ho saben, res de nou.