Publicitat
Política · 23 d'Abril de 2012. 08:50h.

Carretero es desmarca d'Uriel

"Catalunya no ha de ser un país lliure de peatges: Catalunya ha de ser un país lliure"

Carretero es desmarca d'Uriel

Joan Carretero

El president de Reagrupament, Joan Carretero, s'ha desmarcat del diputat de Solidaritat, Uriel Bertran, ja que no creu que Catalunya hagi de ser un país lliure de peatges, sinó que ha d'esdevenir un país lliure d'Espanya. "Tenim un problema global, de tracte colonial, per tant la resposta és, ha de ser, global. Catalunya no ha de ser un país lliure de peatges: Catalunya ha de ser un país lliure", ha afirmat.

Segons la formació "el greuge que significa el pagament dels peatges no és l'únic que suportem; sumem-hi l'espoli fiscal, que és, també, espoli social; afegim-hi els cèntims "sanitaris" de la benzina, les taxes dobles per als medicaments, la discriminació dels nostres universitaris en matèria de beques (un 15% dels estudiants i un 8% de les beques); la manca de poder per gestionar els nostres ports, aeroports i serveis de transport, especialment ferroviaris; l'ofec econòmic de les institucions nacionals, municipis, entitats, mitjans públics de comunicació, empresaris, autònoms, petits comerciants…"

Reagrupament considera que "en una Catalunya independent no ens podríem permetre el luxe que no hi hagués alguns peatges, essent com som i serem un país de pas, especialment per al trànsit internacional, de la mateixa manera que no s'ho permet la civilitzada i potent Alemanya en algunes de les seves autopistes".

Per a la junta directiva de la formació independentista "tots els greuges que pateix el país tenen solució si hi ha voluntat política de resoldre'ls". Segons Carretero, "ser català a Espanya resulta molt car, així que la solució és ben senzilla, que no simple: esdevenir, si hi ha voluntat política d'una majoria, un país lliure".

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#13 Peere H, Barcelona, 25/04/2012 - 10:00

N'estic fart d'aquesta gent!: de CiU, ERC de Reagrupament de..... etc Al meny Solidaritat "FA COSES" ni que sigui per a tocar els collons!! PROU de xerrameca.i més accions Coi! QUE ELS CATALANS ESTEM ATONTATS I ADORMITS!!!! Si no ho fem per a nosaltres....ens extinguirem com els dinosaures. Temp

#12 angel, cardedeu, 24/04/2012 - 23:51

Jo no soc del SI, soc del RCat, i no pago el peatge. Que ho pagui ell els peatges per tots el catalans i catalanes. Avui deixo de ser del RCat i votarè al SI amb dos cullons i ben clar.

#12.1 Miquel Sola Suris, Mataró, 25/04/2012 - 02:33

Company, Reagrupament no et diu que no vol treure els peatges, Reagrupament diu que els peatges no són el principal i únic problema dels Catalans i per tant cal apostar per marxar d'Espanya i no pas organitzar mini lluitres que amb els anys s'han demostrat que no s'arriben mai a solucionar.

#12.2 angel, cardedeu, 26/04/2012 - 00:18

Per sortir d´ECSpaña es no pagar peatges i veuran que ràpid ens deixarà ser lliures.

#11 Francesc, Ciutadella, 24/04/2012 - 10:35

Entesos, ara ja ha fet veure (ho heu vist fanàtics de SI?) que no és igual pegar que rebre.

O no és SI qui ha fet popular l'estranya estratègia unitarista de fer una constant crítica destructiva cap als altres independentistes?

Ell també ho va fer contra ERC, però centrat sobretot en el tripartit

#10 Ex-reagrupat, Cerdanya, 24/04/2012 - 10:17

Només un el més profund dels ressentiments pot fer-li dir coses així a aquest home. Fa temps que ha perdut els papers. Està amargat.

#9 Josep, Lliçà Sobirà, 23/04/2012 - 19:52

Quan jo hi era a Reagrupament, el bon doctor sempre ens deia que s'estimava mes un enemic que un traidor.

Algú que per sistema sempre està en contra de qualsevol proposta de Solidaritat, demostra ser molt poc patriota, i per coses com aquestes Reagrupament es el que es i al lloc que li toca.

#9.1 Miquel Sola Suris, Mataró, 24/04/2012 - 16:09

Joan Carretero i Reagrupament no estan en contra del que proposa SI. Simplement diuen que el que cal no és fer mini lluites quan el problema el podem solucionar d'una tirada. El que cal és marxar d'Espanya i no intentar viure millor dins d'ella. No volem peatges? doncs independència.

#9.2 Gerard, Barna, 25/04/2012 - 13:02

Carretero és l'únic polític català que toca de peus a terra i no juga fer populisme ni a fer-se fotos. La competició d'aquest dies per veure quin partit polític arribava abans al peatge a intentar ser com la gent normal ha estat lamentable. I CIU dient que se soldiaritza...Per a que els tenim?