Publicitat
Política · 23 de Març de 2010. 20:51h.

Carretero, Nebrera, Anglada i Els Verds

Els ecologistes també competiran per entrar al Parlament

Carretero, Nebrera, Anglada i Els Verds

El model és l'experiència francesa 'Europe Ecologie'

Part dels partits verds catalans han arribat a l'acord de concórrer a les eleccions de Catalunya amb una candidatura unitària sota la denominació d'Els Verds. La coalició estarà integrada per Els Verds - Alternativa Ecologista, Els Verds - Opció Verda, Els Verds - Alternativa Verda i Els Verds - Grup Verd, i presentarà candidatures pròpies a les quatre circumscripcions catalanes.

Es tracta, segons fonts relacionades amb el procés unitari, d'aplicar l'experiència francesa d'Europe Ecologie, que "tan bons resultats va aconseguir en les eleccions europees", i en aquesta línia, la coalició Els Verds "s'obrirà a la participació de líders i associacions de la societat civil, i acollirà a candidats, en una proporció de no menys del 50%, no afiliats a cap dels partits verds".

Així mateix, els partits que participen en el procés "han descartat qualsevol tipus d'aliança preelectoral amb partits tradicionals", i anuncien que "tindrà especial rellevància la seva candidatura a Tarragona, on centraran la seva campanya en la lluita contra la instal·lació d'un cementiri de residus radioactius a Ascó".

També han indicat que "els verds no estan a Iniciativa per Catalunya" i que "la coalició aspira a concentrar tot el vot verd i ecologista català i aconseguir per primera vegada representació parlamentària".

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 dani el rojo :-), Alacant, 29/03/2010 - 21:44

¿Y que tiene que ver con europe ecologíe?
En ella hay muchos más partidos y organizaciones que las meramente verde-ambientalistas, lo lamento por estos ¡¡¡cuatro !!! grupusculos verdes, pero lo de europe ecologie les viene muy muy grande

#8 Antonia, Granollers, 26/03/2010 - 13:47

No conec cap ecologista al Parlament de Catalunya, i el Sr Romeva no li conec cap activitat ecologista, a part de intentar sempre surtir a la foto atribuintse la feina dels demes

#7 E. Sans, Tiana, 26/03/2010 - 12:51

Per a Pep i Octavi: Iniciativa per Catalunya-EUA no es un partit verd ni ho ha sigut mai son els hereus del PSUC i despres del eurocomunisme. A més a més les seves politiques dins del tripartit son antiecologistes.

#6 Laia, Alella, 24/03/2010 - 11:29

Això de barrejar subtilment Reagrupament amb la Nebrera i l'Anglada per fer creure al populatxo que en Carretero és un fatxa, ja cansa. Cal ser molt babau per empassar-s'ho.

#5 Pep, El Masnou, 24/03/2010 - 10:39

Els ecologistes ja son al parlament catala i amb Raul Romeva, tambe al parlament Europeu per part del European Green Party