Publicitat
Política · 9 de Juliol de 2012. 20:05h.

Carretero s'ofereix a l’Associació de Municipis per la Independència

Reagrupament proposa que els ajuntaments dediquin un carrer a les Homilies d'Organyà

Carretero s'ofereix a l’Associació de Municipis per la Independència

Carretero després de la reunió amb Vila d'Abadal

El president de Reagrupament, Joan Carretero, s’ha reunit aquest dilluns amb l’alcalde de Vic i president de l’Associació de Municipis per la Independència, Josep M. Vila d’Abadal. En la trobada, que s’ha fet a l’Ajuntament vigatà, Carretero ha volgut agrair a Vila d’Abadal el seu suport a la Iniciativa Ciutadana Europea (ICE) que va patrocinar Reagrupament i que volia que la Unió Europea garantís el manteniment de la ciutadania europea als ciutadans d’un nou estat sorgit per un procés de secessió d’un territori d’un estat membre. De fet l’Ajuntament de Vic va ser el primer consistori a aprovar aquesta iniciativa, que va rebre el suport unànime de totes les forces polítiques que el componen.

En la trobada d’aquest matí Carretero també ha volgut posar-se a disposició de l’Associació de Municipis per la Independència i s’ha mostrat favorable a col·laborar-hi en allò que sigui necessari. L’associació aplega en aquests moments 485 ajuntaments, 24 consells comarcals i una diputació i cal recordar que Vila d’Abadal va presentar la iniciativa per primera vegada en la quarta assemblea de Reagrupament que es va fer el juny de 2011 a Vic.

Finalment, Joan Carretero, també ha explicat a l’alcalde de Vic la proposta de Reagrupament que es presentarà a molts municipis del nostre país i que consisteix en posar el nom de les Homilies d’Organyà a un carrer, plaça o algun altre emplaçament de la ciutat. L’alcalde de Vic s’ha mostrat molt interessat en la proposta i properament se li presentarà el dossier informatiu del projecte per tal de procedir a fer-lo realitat.

Des de Reagrupament s’ha fet aquesta iniciativa en un moment en què el català "passa per moments difícils a causa dels atacs constants a la nostra llengua per part de l’Estat espanyol". Es tracta d’una resposta més que des de l’associació es vol donar a les sentències espanyoles i alhora col·laborar amb la societat civil per reforçar l’autoestima dels catalans i el seu compromís amb la seva llengua i la seva cultura. Les Homilies d’Organyà són un dels documents literaris més antics escrits en català, entre finals del segle XII i principis del XIII, i com a tals tenen una forta simbologia que Reagrupament vol que sigui present a tots o gran part dels municipis catalans.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#14 BEJOTA, BNC, 11/07/2012 - 13:53

LA SOBERANIA RESIDE EN LAS PERSONAS NO EN LOS ALCALDES.PASSI-HO BÈ.

#13 Kropotkin, Vic, 11/07/2012 - 12:27

Jua, jua, jua,...

#12 Jesús_9barris, Barcelona, 10/07/2012 - 23:18

Home, en lo de les Homilies estic d'acord fins jo mateix... el que no tinc tan segur es que la majoria de la gent del pais sàpiga de qué es tracta.

#11 Sònia, Blanes, 10/07/2012 - 18:00

Aquestes dues persones són de les que m'inspiren més confiança i amb les que hem de comptar si volem deixar de formar part d'un estat que ens asfixia econòmicament.

#10 xavi, Banyoles, 10/07/2012 - 17:59

Endavant els municipis per la Independència!!! Endavant Carretero! Endavant Catalunya!!