Publicitat
Política · 20 de Març de 2010. 11:39h.

Carretero veu Catalunya "en franca decadència"

El líder de Reagrupament s'ofereix per posar fi a la "Catalunya catatònica"

Carretero veu Catalunya "en franca decadència"

Joan Carretero, en una imatge d'arxiu

El líder de Reagrupament, Joan Carretero, ha denunciat una "Catalunya catatònica" que posa "en evidència un país feble, sense tremp ni energia, per afrontar el present i el futur amb cap mena d'optimisme". En un article a l'Avui, Carretero creu que els esdeveniments de la darrera legislatura "fan de Catalunya una nació en franca decadència".

En aquest sentit lamenta que "la Generalitat, govern i Parlament, no té ni la capacitat ni la voluntat de liderar la societat". L'exconseller creu que "el país es troba en un carreró sense sortida i necessita una reacció vigorosa i decidida". També critica que "els ciutadans viuen, en general, una situació volguda de dependència, pensen que tot ha de ser resolt pels altres, que l'esforç individual no cal, que sempre hi ha d'haver algú que es fa càrrec de tot el que l'envolta".

"La catatonia es defineix com una síndrome caracteritzada per la inèrcia i la manca d'iniciativa motora. L'anàlisi que faig del nostre país em porta a concloure que Catalunya en pateix; altrament, estic convençut que disposa de capacitat per sortir d'aquest marasme. Catalunya ha de reaccionar i ha de fer-ho ara. És urgent una mobilització ciutadana per rescatar el país de l'atonia, de la catatonia", afirma.

Carretero admet que "el primer trencament volem que es produeixi en les eleccions al Parlament que s'han de celebrar a la tardor. Aquestes eleccions han de ser un plebiscit entre els que ara hi són, aquells que volen que tot segueixi igual, i aquells que volem que Catalunya tingui les eines necessàries per estar, en condicions d'igualtat amb la resta de nacions, en el concert dels Estats del món".

"L'astorament pot esdevenir una victòria si la majoria de ciutadans lliures, valents i responsables, diem prou a la resignació, diem sí a la llibertat i sí a la plenitud nacional", sentència.

Publicitat
Publicitat

82 Comentaris

Publicitat
#82 Francesc, Barcelona, 23/03/2010 - 00:45

´Ciutadanista. En tot aquest debat la religió no hi té res a veure. També sóc laic, si més no en aquest sentit que vós doneu entenent. Nacionalistes uns, nacionalistes els altres. Si voleu, podem matisar, però nacionalistes tots, comptat i debatut.

#81 Ciudadanista, Barcelona, 22/03/2010 - 19:54

Francesc(B.): Es raro, pero no diferencias entre un creyente nacionalista y un ciudadanista laico.Debe ser el color nacionalista del cristal de tus gafas.O tal vez lo de que cree el patrón que todos son de su condición. No te apures, ya se te pasará.

#80 Francesc, Barcelona, 22/03/2010 - 14:39

Ah, i gràcies pel to respectuós de les vostres intervencions, sr. Joan.

#79 Francesc, Barcelona, 22/03/2010 - 14:37

I és que a més és evident: tota la història de la humanitat està farcida, si més no des del Neolític ençà, de conflictes identitaris. I això és senyal que els humans ens caractritzem, també, per aquest fenomen.

#78 Francesc, Barcelona, 22/03/2010 - 14:34

Però al final el sentiment identitari apareix. No me'n canso jo, no se'n cansa en Kropotkin, ni en Sulfuro ni en Ciutadanista ni vós.