Publicitat
Política · 1 de Març de 2010. 22:26h.

Carrillo compara Catalunya amb Kosovo

"Si un poble democràticament decideix una cosa és molt difícil que per la força se'l doblegui"

Santiago Carrillo ha fet una conferència a l'Ateneu Barcelonès on ha assegurat que si a Catalunya hi ha "una majoria significativa" per separar-se de l'Estat espanyol "que ningú pensi que pot haver una alteració de força per doblegar aquesta voluntat perquè molts espanyols, més enllà de l'Ebre, es negarien en rodó a fer una repressió contra Catalunya, i a més, perquè en el món d'avui en dia, i el cas de Kosovo està allí, si un poble democràticament decideix una cosa és molt difícil que per la força se'l pugui doblegar, se li pugui impedir, assolir aquest objectiu".

L'expresident del Partit Comunista d'Espanya (PCE) ha dit que per a ell això seria una "tragèdia", però ha defensat la llibertat d'aconseguir aquest objectiu de manera democràtica. Per a Carrillo, que a Catalunya hi hagi un increment dels independentistes és com a conseqüència dels "patriotes espanyols" per no permetre un "pacte d'iguals que permeti organitzar l'encaix de Catalunya dins de l'Estat espanyol".

En aquest sentit, l'antic líder del PCE ha recordat els "jacobins" que van retallar l'Estatut de 2006, en referència al PSOE, i el PP per denunciar-lo davant el Tribunal Constitucional.

Carrillo ha afegit que "no esteu sols", dirigint-se als ciutadans de Catalunya, i que "som molts els espanyols que sentim i comprenem el catalanisme".

Publicitat
Publicitat

50 Comentaris

Publicitat
#50 Pepito, Sabadell, 23/08/2012 - 02:50

¿Y este que sabe de Kosovo?, un criminal de guerra que debería estar en el Tribunal de La Haya, ¿puede hablar de esto?

http://internacional.elpais.com/internacional/2010/12/16/actualidad/1292454016_850215.html

A lo mejor recuerda su época de juventud, con las chekas y los paseillos, GENOCIDA

#49 Jop, tenotiuacan, 05/03/2010 - 08:37

ohmn, com més comentaris llegeixo més fatxes veig FATXES. Que? encara us fa por en Carrillo eh?, va poseu en Losantos a la radio i feu-vos una palla!!

#48 Carles, Bcn, 03/03/2010 - 00:05

Per sort aquest individu no ha tingut ocasió de posar en pràctica el seu ideari comunista al nostre país ... Haguéssim tingut una dictadura encara mes totalitària que la de Franco fins a, almenys , 1989 ...

#47 Francesc es el colegui cebolleta de Carrillo, bcn, 02/03/2010 - 23:31

Francesc, pero si usted ni sabe cómo firmaba Colón, que hace unos meses hasta dijo usted que firmaba con su nombre y eso es falso total, y pretende dar lecciones de Historia de América ¿de dónde era Lope de Aguirre: de Oñate o de Sants? so farsante

#46 Francesc es el colegui cebolleta de Carrillo, bcn, 02/03/2010 - 23:28

para el de la infamia: si tú te cress que abolir un monopolio comercial castellano y sevillano para que comerciantes, estudiosos, exploradores y religiosos de CAT. acudieran a América es una INFAMIA, pues vale, te acepto infamia como ANIMAL ACUATICO