Publicitat
Política · 15 de Març de 2011. 18:07h.

Carta oberta a favor de les subvencions

La PDD, que afirma que no rep ajudes, demana a les institucions que "es replantegin" les retallades

Carta oberta a favor de les subvencions

Carme Forcadell, en una imatge d'arxiu

La plataforma pel Dret de Dedicir (PDD) ha publicat una carta oberta al Govern i als governs d'altres institucions catalanes per demanar que no retirn el ajuts a les associacions, però remarquen que "la PDD no rep cap subvenció de les nostres institucions i, per tant, el nostre objectiu és contribuir a la cohesió social del país i a solidaritzar-nos amb les entitats que necessiten els esmentats ajuts".

En el text posen de manifest que "en els moments de crisi com els que estem experimentant ara, els nostres governs, que no deixen d'insistir en la necessitat de mantenir viu l'associacionisme a fi d'alimentar el benestar col·lectiu, deixen de posar l'atenció que caldria per garantir les activitats que realitzen sense afany de lucre".

En aquest sentit, denuncien que "molts projectes, dotats d'ajuts econòmics aprovats, no es poden dur a la pràctica per incompliment puntual dels qui, des de les institucions públiques, s'han compromès a copagar-ne els costos. La situació ha esdevingut tan greu que moltes entitats, solvents i de prestigi, es veuen obligades a plantejar-se si han de plegar".

"Davant d'una pèrdua anunciada de tantes associacions, de conseqüències tan negatives per a la vida del nostre poble", la PDD veu "urgent que els dirigents de les nostres institucions públiques reconsiderin la seva conducta, almenys per evitar mals difícilment reparables".

Per últim, diuen que "l'associacionisme català se sosté gràcies a les aportacions voluntàries de la gent que hi participa i als ajuts que rep de les institucions, que ho tenen en compte en els seus pressupostos, per més que no signifiquin una quantitat especialment apreciable".

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 pepe, andorra, 16/03/2011 - 12:45

claro, claro, estos tipos han puesto dinero de su bolsillo pq son patriotas. Esto es, sencillamente, mentira, ningún ultra catalanista ha puesto jamas dinero de su bolsillo para este tipo de cosas.

#5 Diderot, Gandesa, 16/03/2011 - 08:39

Molt bé, i els diners d'on han de sortir? Jo es que alucino amb tota aquesta gent que defensa la despesa pública. No saben que no hi ha un duro a la caixa? No saben que l'esquerra ho ha dilapidat tot? Volen que la pressió fiscal que suporten les famílies sigui encara més brutal?

#4 emilio, a@a.com, 15/03/2011 - 20:03

con estos recortes no va a resultar rentable ser catalanista, que se lo hagan mirar.

#3 Marc, Barcelona, 15/03/2011 - 19:10

Però aquests encara existeixen? Amb el que van arribar a ser.....i ara....

#2 pepillo, barcelona, 15/03/2011 - 19:00

¿Una plataforma que no recibe sub venciones? Pero, ¿en qué país estamos? Si no lo veo no lo creo.