Publicitat
Política · 25 d'Abril de 2016. 22:19h.

Cas de presumpta corrupció a Ciutadans abans de la campanya

Acusen el partit d'Albert Rivera de desviar diners dels grups municipals, segons La Razón

Cas de presumpta corrupció a Ciutadans abans de la campanya

El vicesecretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas

Ciutadans ha negat que estigui traspassant de manera”irregular” els diners de les subvencions municipals al propi partit per finançar campanyes electorals. El vicesecretari general de la formació,  José Manuel Villegas, ha afirmat que no hi hagut cap “traspàs il·lícit”, tot i afirmar que els comptes que han sortit publicats a La Razón són mecanismes per controlar que això no passi.

A més, afirma que Ciutadans gasta menys en campanyes del que li correspon, i que per això, no necessita més diners. "No hi ha finançament il·legal ni un traspàs il·lícit. No ha sortit ni un euro ni un cèntim cap als comptes del partit", ha afirmat en una roda de premsa aquest dilluns. Villegas ha reconegut que demanen els candidats “que signin una carta ètica en la qual queda clar que els recursos que obtinguin no són per a ells, sempre dins de la legalitat".

D'altra banda, una plataforma d'afiliats i ex afiliats crítics amb la direcció -la Plataforma per les garanties Ciutadanes- han presentat una denúncia contra el partit davant la Fiscalia Especial contra la Corrupció i la Criminalitat Organitzada. Els signats acusen Ciutadans d'un possible “delicte de finançament il·legal o un altre tipus de delicte contra l'Administració Pública”.

La plataforma acusa Ciutadans de finançar les seves campanyes electorals amb els diners que molts ajuntaments concedeixen cada any als seus respectius grups de regidors per les seves despeses de funcionament. La fiscalia ja ha obert un expedient informatiu per analitzar-lo.

Publicitat
Publicitat

30 Comentaris

Publicitat
#21 Plàcid Palou, bcn, 26/04/2016 - 20:37

Déu n'hi do, Rivera...

#20 Toni, ., 26/04/2016 - 20:28

RIVERA DIMISSIÓ!

#19 Ciudadanos es desinflarà, quina penaaaa, 26/04/2016 - 20:26

Tranquils, la meitat dels vots de Ciudadanos se'n aniran ara cap el PP perquè els qui voten aquest partit són fatxes de dretes com el sr Jiménez Losantos i companyia. L'altre meitat són espanyolistes recalcitrants provinents del PSOE com el sr Villegas i altre gent de centre-dreta neoliberal.

#18 ha ha ha!, ha ha ha!, 26/04/2016 - 20:20

ha ha ha!

#17 Tirant, Bcn, 26/04/2016 - 20:18

Per enlloc veig corrupció. Espero que s'aporten més dades perquè amb el que hi ha està clar no. Més aviat sembla una maniobla per desacreditar Ciutadans.

#17.1 anti-botiflers, l, 26/04/2016 - 20:21

Que ets el Fransiscu de Carreras?