Publicitat

L'energia solar no produeix electricitat a la nit

Casado tenia raó

"A les vuit del vespre l'energia solar no pot emetre, bàsicament perquè és de nit. Per tant, és una qüestió de lògica". Aquestes paraules de Pablo Casado sobre l'energia solar han generat cert enrenou, però segons fonts coneixedores del sector el líder del PP té raó.

Les paraules de Casado van provocar la burla de persones com Pilar Rahola, que va escriure “avisin el bo de @pablocasado_ Avui està ennuvolat!!!! Ja se'ns ha fotut l'energia solar!!!”. Per la seva banda, Gabriel Rufián va comentar que a Casado “igual també li van regalar l'EGB”.

“El problema del comentari de Casado sobre l'energia solar no és que sigui més o menys seriós o graciós, el problema és que el líder de l'oposició no sàpiga com funciona ni interessi una de les principals energies netes del present i del futur. Això és el més greu”, va escriure Podem.

Tot i això, un especialista ha explicat a e-notícies que l'energia renovable, com els molins de vent i els panells solars, que representen per potencial el 50% del mix energètic a l'Estat espanyol; "no són capaços de generar energia el 100% del temps" perquè "o bé perquè no hi ha sol o bé perquè no bufa vent".

També assenyala que "encara no hi ha piles, ni la tecnologia necessària que aconsegueixin emmagatzemar l'energia procedent de les renovables". "És per això que hem de recórrer a fonts de suport, que sí que siguin capaces de subministrar aquesta energia en tot moment, sentencia.

La font consultada per aquest diari afegeix que a Espanya es va apostar pel gas natural "com aquesta font de suport per pal·liar les deficiències de les renovables. És a dir, cremem gas quan no hi ha llum ni bufa vent". "I aquí -diu- comença el problema, ja que el preu de la llum el marca el gas, que és la font limitant (necessària) que fa possible que no existeixin, per exemple, apagades" perquè "el gas emet CO2 i ha de pagar taxes d'emissió de CO2”.

En aquest sentit, explica que les empreses compren aquestes taxes "a futurs i especulen amb elles". "I el que és pitjor, gairebé tots els països industrials i occidentals escullen com a energia de suport el gas, cosa que ha fet pujar la demanda i per tant els preus", sentencia. 

Publicitat
Publicitat

27 Comentaris

Publicitat
#10 pepe, andorra, 17/11/2021 - 11:08

lo q se estan es poniendo los cimientos para mandarnos de nuevo al feudalismo y el cerrar la energía barata es una forma de hacerlo, usando la excusa de lo verde, q es mas bien una soga verde, como forma para convencer con la propaganda a las mentes q se resistan a las nuevas ideas verdes, resilientes y toda esa mandanga y propaganda falsa.

#10.1 atienza junior, Coria, 17/11/2021 - 14:51

si, però tu ets català?

#10.2 pepe, andorra, 18/11/2021 - 11:16

y eso de ser catalán q es exactamente? ¿Y pq te importa tanto? ¿Tu eres blanco, negro o amarillo?

#10.3 Simon, Lugo, 18/11/2021 - 19:17

Pepe, que no te engañen, tienes razon.

#9 FERRANOT, BARCELONA, 17/11/2021 - 10:36

Para ignorancia, la de Yolanda Díaz. Dijo que los ERTES los había implantado este gobierno cuando, lo cierto, es que este mecanismo para suspender los contratos de trabajo está incluido en el estatuto de los trabajadores... Desde su entrada en vigor en 1980 (lo digo yo, que soy graduado social). Lo malo es que nadie rebatiese a esa caradura.

#8 Manuel, Tarazona, 17/11/2021 - 08:26

Es idiota, déjelo. El problema no es de producción, sino de rentabilidad. Y son absolutamente rentables y nada peligrosas, a diferencia de unas nucleares que, tras Fukushima, deberían ser replanteadas en todos sus términos, mucho más viviendo en un territorio con grandes espacios tectónicamente activos.

#8.1 pepe, andorra, 17/11/2021 - 11:06

vaya, aquí tenemos al miembro honorario de la cofradía de los unicornios verdes, el maletilla de aznar sera todo lo idiota q tu quieras, pero en este asunto, el idiota pareces tu. La nuclear es la energía mas barata y q menos co2 emite, y si no te gusta, te aguantas, pero no uses excusas cutres para afianzar el mercado francés nuclear.

#8.2 pal PEPE, NIAGAR, 17/11/2021 - 17:45

ok neng però no cridis

#8.3 pepe, andorra, 18/11/2021 - 11:19

neng? cridis? ¿tu sabes q los unicornios no existen? Pues no, no existen. Q monos q sois los jóvenes separatistas de hoy en día, lo q se iba a reir Josep Plá o Dali con vosotros....¿Y tu eres un elefante?

#8.4 PAL pepe, NIAGAR, 18/11/2021 - 14:11

PEPE ESCOLTA BÉ, josep PLA SENSE ACCENT I DALÍ AMB ACCENT...però això et torno a preguntar si ets català?, és molt fàcil, si o no. de tota manera si has llegit en Pla (perquè l ´anomenes), digue´m algun llibre que hagis llegit de l ´homenot....ehhhh però no em miris el gugel que és trampa¡¡

#7 Flanagan, Tabarnia City, 17/11/2021 - 07:53

Ese de podemos que ha abierto la bocaza debe ser el mas listo del partido.

#6 Simon, Lugo, 16/11/2021 - 22:51

Pues yo era de los que creía que la luz iba a bajar cuando gobernase Podemos ????