Publicitat

El conseller d'Economia dóna suport a Montilla

Castells afluixa

Obiols, amb Maragall i Montilla, en una imatge d'arxiu

El conseller d'Economia i responsable econòmic del PSC, Antoni Castells, va assegurar el passat 9 de de setembre després d'una trobada amb el Govern central per tractar els propers Pressupostos Generals de l´Estat, la “voluntat inequívoca dels socialistes per aplicar el que diu l´Estatut, on hi ha una disposició que fixa que la inversió estatal en infrastructures a Catalunya ha de ser equivalent al seu pes en termes de PIB, un 18,8%”. “Pensant en el que convé al país, i en compliment de l´Estatut, tenim la obligació de parlar amb l´Estat i recordar-li que els Pressupostos del 2007 ja han de recollir el que compromet el nou text”, va afegir malgrat que després no s'ha complert.

Castells ha esdevingut el representant del PSC més crític amb els Pressupostos -a l'espera del que faci avui a la comissió executiva, però el portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha deixat clar en la roda dep premsa que assumia la decisió del primer secretari, José Montilla. El Periódico publicava divendres passat -i altres mitjans- que Castells havia fet saber que "no comptin amb mi per certificar una decisió que ja està presa".

La resta del sector catalanista -aplegat al voltant de Raimon Obiols i Nou Cicle- ha romàs desaparegut durant tot el debat. Aquest corrent va celebrar precisament el passat dia 9 de novembre a Girona la seva convenció amb l'assistència de Raimon Obiols, diputat socialista al Parlament Europeu, l’alcaldessa de Girona, Anna Pagans, els diputats al Parlament de Catalunya, Joan Manel del Pozo, Pia Bosch, Daniel Font i Anna Ma Garcia, així com el catedràtic José Antonio Donaire. La crida de la 'Convenció pel Futur' del passat mes de juny critica "la reducció de la política als seus aspectes “professionals” genera desafecció i desconfiança", però no deia ni un mot del finançament.

Castells: "Que no comptin amb mi"

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#17 Catalunya real, Barcelona, 16/12/2008 - 12:59

em sap greu, i no és conya, malgrat pertànyer al PSOE de Catalunya sempre he respectat el conseller Castells, en la meva opinió un home seriós i, sens dubte, molt capaç. Ara bé això ja fa un gra massa: quina vergonya Castells!

#16 Soc en Castells, BCN, 16/12/2008 - 00:06

Tots els que hem critiqueu no sabeu lo c?es que s?es poltrones, i s'hi no hi votava a favor hem quedava sense sou, i com a bon sociata jo estic al poder per la menjadora, o qui coi us penseu que soc, un catalanista?. Visca Espanya

#15 Meliq Salau, Reus, 15/12/2008 - 20:46

Som els campions en l'esport anomenat dèficit fiscal i els bascs són els darrers de la lliga car, assenyats com són, no es deixen espoliar i per tant guanyem per 20.000 milions a zero
Castella no hi juga, fa d'arbitre i hi escriu el reglament

#14 L'OS DEL PIRINEU, EL CEL, 15/12/2008 - 20:43

A Castells no li queda res més que la ètica i per això tindria de dimitir. Si no ho fa es que s'estima més la cadira que Catalunya.

#13 cesar, noceda del bierzo, 15/12/2008 - 19:34

maragal franquista es verdad estuvo en el ayuntamiento de barcelona de la mano del alcalde porcioles como lloro maragal padre cuando entro franco en barcelona y pascualin cuando murio el caudillo