Publicitat
Política · 13 de Juliol de 2009. 13:30h.

Castells avala la xifra d'Esquerra

Ha assegurat que les xifres citades per ERC, 3.855 milions d'euros, van ben encaminades

Castells avala la xifra d'Esquerra

Castells, amb Saura i Huguet, durant la roda de premsa

Catalunya tindrà a partir d'ara un sistema de finançament nou, estable i que significarà un salt important en les finances de la Generalitat. És el que ha dit el conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, després de la reunió que ha mantingut amb la part catalana de la Comissió Mixta d'Afers Econòmics. Castells no ha volgut concretar les xifres de l'acord, però ha assegurat que les xifres citades per ERC, que parlen de 3.855 milions d'euros, van ben encaminades. El titular d'Economia ha assegurat també que l'acord compleix "escrupolosament" l'Estatut i s'ha mostrat orgullós de la feina feta durant els tres anys de negociacions. El titular d'Economia ha qualificat aquest procés de "llarg, dur i difícil", però al mateix temps de profitós.

Castells, que ha qualificat l'acord de "magnífic", ha afirmat que el pacte ha estat possible gràcies a la "perseverança" dels negociadors catalans i del seu "sentit institucional". Pel titular d'Economia, l'acord compleix satisfactòriament els objectius fixats. Això vol dir, d'una banda, tenir un model nou i, de l'altra, tenir una bona quantia. "Hem tret de l'Estatut la seva màxima potencialitat", ha afirmat Castells.

Per la part catalana de la Comissió Mixta d'Afers Econòmics, el sistema de finançament compleix "molt satisfactòriament" el que s'havia proposat. Segons Castells, Catalunya continua sent solidària amb les altres comunitats autònomes, però, després de l'anivellament, quedarà cinc punts per sobre de la mitjana; també ha explicat que l'acord significarà un salt en les finances de la Generalitat perquè la quantia aconseguida és "bona", i en tercer lloc, el conseller ha assegurat que l'acord compleix "escrupulosament" l'Estatut.

Per Castells és important l'acord assolit perquè donarà estabilitat al sistema de finançament i perquè no caldrà renegociar-lo una altra vegada, sinó actualitzar-lo cada any. El màxim negociador català del nou sistema de finançament ha volgut agrair la feina feta per l'anterior ministre d'Economia, Pedro Solbes, de qui ha dit que "mai en parlaré malament perquè és una gran persona, un gran polític, un gran home d'Estat i amic de Catalunya".

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat