Publicitat
Política · 16 de Juny de 2010. 21:04h.

Castells cau de les travesses per anar de dos del PSC

Els casos Pretòria i Millet passen factura al conseller

Castells cau de les travesses per anar de dos del PSC

Antoni Castells i Celestino Corbacho, en una imatge d'arxiu

Les possibilitats que el conseller d'Economia, Antoni Castells, repeteixi com a número dos de la llista del PSC per Barcelona en les pròximes eleccions catalanes, darrere de José Montilla, són "mínimes", segons algunes fonts del partit.

El problema de Castells és que ha resultat esquitxat pels casos Pretòria i Millet, i en aquestes condicions, és "difícil" que l'aparell del PSC corri el "risc" d'apostar per Castells per ocupar el segon lloc de la candidatura.

La direcció del PSOE veuria amb bons ulls que el número dos fos ocupat per Celestino Corbacho, ministre de Treball del Govern de Zapatero, però que és un dels candidats a sortir de l'Executiu en la pròxima remodelació.

En contra de Corbacho per aconseguir el suport necessari dins del PSC juga el fet que està considerat com un dirigent amb un tarannà excessivament espanyolista, el que podria provocar conflictes interns.

Més consens reuneix entre els dirigents del PSC la figura de Carme Chacón, que també podria sortir de l'Executiu de Zapatero quan aquest decideixi fer canvis. Així, Chacón tornaria a Catalunya per anar de número dos de Montilla.

El sector més catalanista del PSC pensava en l'opció de Castells, però el fet que hi hagi resultat esquitxat pels casos Pretòria i Millet quan està a punt de començar la precampanya electoral, el deixa descartat.

A més, el número dos ha adquirit una especial importància, perquè una derrota contundent del PSC a les eleccions qüestionaria el futur polític de Montilla. En aquesta hipòtesi, el número dos assumiria el control de la situació, almenys provisionalment.

Per tant, la direcció del partit és conscient que, en aquestes eleccions, cal actuar amb molta prudència a l'hora de prendre la decisió sobre el dirigent que ocupi el número dos de la candidatura.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Elisa, Cornella, 17/06/2010 - 12:09

El sector ultracatalanista del PSC está sobredimensionado. Total yo no conozco ningún catalanista que vote al PSC y la verdad no comprendo a ninguno que no lo sea y vote al PSC con su bagaje durante los dos años de Tripartito en los que ERC ordena y manda

#2 Josep, Tarragona, 17/06/2010 - 10:17

Quins personatges tan lamentables aquests del "sector catalanista" del PSC: tan corruptes com els del Baix Llobregat (i més incompetents), però protegits i glorificats pel Grup Godó...

#1 Xesco, Rubí, 16/06/2010 - 21:39

Benvingut al club de "los tapados" del PSC, entre els que hi han famoses figures com Manuela de Madre, Zaragoza, etc. El perquè estàn tapats és molt senzill: si el PSC perd el poder, no podran controlar tot el que pot incriminar-los.