Publicitat
Política · 26 de Juliol de 2009. 11:54h.

Castells creu que el PSC s'ha de deslligar del PSOE

"L'estreta vinculació amb el PSOE a vegades dificulta que el PSC pugui jugar amb tota la seva força"

Castells creu que el PSC s'ha de deslligar del PSOE

Castells advoca per donar continuïtat al llegat de Maragall

El conseller d'Economia, Antoni Castells, ha assegurat que "sens dubte, han sigut mesos de tensió -en la negociació del finançament-. No ha sigut fàcil. Crec que el Govern ha passat la prova de foc i ha estat a l’altura dels que hi van confiar. El PSC no pot renunciar a ser la veu de Catalunya a Madrid, si aspira a ocupar l’espai central de la política catalana. Aquest és part del llegat de Maragall, al qual no hem de renunciar".

En una entrevista a El Periódico, el dirigent del PSC ha manifestat que "és evident que s’haurà d’extreure lliçons d’un procés com aquest. Per a les coses bones i per a les dolentes. De les experiències positives i de les que no ho són tant. Per exemple, crec sens dubte que el Govern i el president han sabut posar els interessos de Catalunya per sobre de qualsevol altra consideració, i que aquest país és capaç d’aconseguir els seus objectius quan les coses es fan bé. També s’haurà d’extreure lliçons sobre les relacions Catalunya-Espanya, quines coses funcionen i quines no. Pel que fa a les relacions PSC-PSOE, caldria reflexionar fins a quin punt la nostra estreta vinculació amb el PSOE a vegades dificulta que el PSC pugui jugar amb tota la seva força en temes bàsics per a Catalunya. L’acord sobre el finançament és magnífic, però considero que en determinades qüestions no podem caure en triomfalismes".

A més, veu necessari que "el socialisme català ha de tenir veu pròpia a Madrid, efectivament. I que això és totalment necessari quan, com en l’actualitat, és el partit central del Govern de Catalunya. Però, per sobre de tot, el que fa falta és unitat de tots els partits catalans quan hem de negociar amb Madrid. Aquí no hi pot haver cap disputa entre nosaltres, perquè l’únic que fan és debilitar-nos. La història de Catalunya ens diu que el nostre problema endèmic són precisament les querelles internes. Quan comencem a negociar ja ens hem marcat tres gols amb les nostres disputes. I després, això costa molt de remuntar".

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#18 Prior, Cornellà, 27/07/2009 - 13:08

Si,si sr. Castells , pero no se van a comer ni una rosca como os separeis, lo legal seria separarse y que la gente se entere que son partidos independientes...sobre todo el cinturon de BCN...que no se entera que el PSC es nazionalista...

#17 kidio, hooker, 27/07/2009 - 10:46

als que voten psc els hauriem de deixar en una illa deserta i que no tornin mai mes

#16 kim, hospi, 27/07/2009 - 10:27

Tambe ho creia en P. Maragall i vet aqui com ha acabat qualsevol que no es del PSOE. PSC ja es = PSOE.

#15 Toni, Bcn, 27/07/2009 - 10:12

Això no pot ser i, a més a més, és impossible. Castells, doncs, no formarà part d'un tercer i eventual tripartit. Anirà quedant diluit. La seva sensibilitat catalana és clarament minoritària al PSC, que és i serà el mateix que el PSOE.

#14 Fotem-los al carrer!, Barcelona, 27/07/2009 - 08:14

No hi ha collons !