Publicitat
Política · 2 d'Octubre de 2008. 12:54h.

Castells critica CiU després d'arribar a un acord

El conseller insta la federació a "no donar l'espectacle"

El conseller d'Economia, Antoni Castells, ha comparegut en roda de premsa al Parlament, on ha expressat la seva "satisfacció per arribar a aquesta resolució", a més de remarcar que "és una magnífica notícia posar-nos d'acord". A criteri del conseller, el pacte "expressa la fermesa i l'ambició del Govern i CiU" i "reforça la posició negociadora de Catalunya amb el Govern de Madrid".  "Ara tenim més força", ha afegit, tot i matisar també que "el pacte no va més enllà de l'Estatut".

Antoni Castells ha considerat que "el pacte concreta i precisa una mica més el finançament", i ha recordat que "cada vegada que hem dit aquí que anem junts, es veu per les reaccions a d'altres llocs, que tenim més força". En aquest sentit, el conseller ha destacat que "el rendiment de la cistella d'impostos, tot es queda a Catalunya".

El titular d'Economia ha afirmat que en aquest pacte no s'inclou "l'increment de quantia que proporcionarà el model, que quedi clar". També ha reiterat que "a l'any 2009 el que volem és que s'apliqui el nou model". En aquest sentit, ha demanat la "reforma del mecanisme d'anivellament. Un altre, és que l'Estat ha de posar més diners. Ho ha de fer gradualment, nosaltres som raonables. En funció d'això es determinarà l'increment de quantia que tindrà la Generalitat".

"L'important és que interpretem el mateix, sinó donarem un pas enrere", ha apuntat, atès que en cas contrari "resultarà que presentem una resolució junts i passats dos minuts estarem donant l'espectacle que uns diguin una cosa i els altres, un altre". "És un compliment satisfactori del que es va pactar fa un any", ha afegit.

Castells, durant la roda de premsa
Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Meliq Salau, Reus, 02/10/2008 - 18:33

Jo penso que els que ens la foten (i se n'en foten), no són pas en Zapatero o en Rajoy sinó n'Artur Mas, en José Montilla, en Puigcercós i en Joan Saura.
Aneu-vos-en covards, aprofitats! Els catalans volem la independència i fets que hi condueixin!

#3 Montserrat, Catalunya perplexa i desorientada., 02/10/2008 - 15:30

Je, je... per espectacle esperpèntic el del tripartit en el dia a dia, i per actor desubicat el Montilla, quin espectacle d'home!!! No!, Catalunya no es mereix tanta ignomínia Sr. Castells.

#2 Marc3, Barcelona, 02/10/2008 - 14:58

Aquest Castells era dels pocs del PSC als quals els tenia un cert respecte, pero ara s'esta retratant com un "esbirro" proactiu de l'Espanya profunda.

#1 Casilda Peix, Nebraska, 02/10/2008 - 13:38

Algú em pot dir de què serveix que els dos partits principals de Parlament hagin pujat a una limusina? Si només és per anar com a molt a la Llagosta, el Serral o a Vilanova de la Muga i ningú sap què hi van a fer ni si val la pena.