Publicitat
Política · 30 de Gener de 2012. 20:24h.

Castells denuncia la "irrellevància" de l'esquerra

L'exconseller proposa "voluntat d'excel·lència, transversalitat i ambició de país" per tirar endavant

Castells denuncia la "irrellevància" de l'esquerra

Geli i Castells, durant la presentació dels llibres

L'exconseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, ha expressat la seva fórmula per tirar endavant en moments de crisi: "voluntat d'excel·lència: no es conforma en anar fent; transversalitat, comptar amb tothom i ambició de país: un país que vol anar més enllà".

Castells ha arribat a posar com a exemple Enric Prat de la Riba al capdavant de la Mancomunitat, perquè "és un home d'Estat, que compta amb tothom".

"El lideratge polític polític és dir veritats incòmodes en moments difícils, quan el mar esta encrespat i que la gent et cregui", ha insistit. També ha destacat que "la fusta de líder es veu quan les coses van malament".

Castells s'ha preguntat, d'altra banda, "com pot ser que una crisi que ha estat provocada pels dogmes neoliberals ha dut a la irrellevància de l'esquerra".

L'exconseller ha assegurat que té tancada la seva etapa política perquè "el més important és mirar endavant" i ha destacat "el gran marasme en què estem instal·lats com a país". "Si volem salvar l'essencial hem de fer canvis de veritat", ha insistit. "Quan l'esquerra no es posa al capdavant dels canvis està perduda", ha afegit.

Geli, per la seva banda, ha reivindicat la tasca del tripartit i ha insistit que "no vam mentir a l'hora de fer el traspàs sobre les dades de dèficit i del deute", però que les previsions posteriors es van disparar.

També ha recordat que "a sanitat vam trobar més de 2.000 milions de dèficit i ho vam considerar infrafinançament, no malbaratament".

Els dos exconsellers han participat en un acte organtizat per Fundació Rafael Campalans, la Fundació Catalunya Europa i EDXS Edicions per a la presentació dels llibres 'El vintiuncentisme', de Marina Geli, i "Per mirar endavant, la meva part de veritat', d'Antoni Castells.

A l'acte hi havia alguns dirigents del PSC com Isidre Molas, Miquel Iceta, Josep Maria Sala, Daniel Fernández i Ernest Maragall.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#13 Joan, Barcelona, 01/02/2012 - 10:22

Espero que aquests llibres assoleixin el mateix nivell de vendes que la biografía d'en Montilla....

#11 Nomura Takeshi, Shibuya, 31/01/2012 - 14:40

"A l'acte hi havia alguns dirigents del PSC com Isidre Molas, Miquel Iceta, Josep Maria Sala, Daniel Fernández i Ernest Maragall."-----> Sí señor, ahí lo llevas. La nueva ola sociata.Todos recién llegados a esto de la política y con nuevas y rompedoras ideas para sacarnos de este pozo.Madre mía.

#11.1 Joan, Barcelona, 01/02/2012 - 10:21

Trovo a faltar algùn "juvenil" com en Serra o n' Obiols

#10 Indigeta, Cipsel.la, 31/01/2012 - 11:22

"El socialisme s'acaba quant s'acaben els diners.....dels demés".

#9 Indigeta, Cipsel.la, 31/01/2012 - 11:21

"El socialisme és la filosofia del fracàs, el credo de la ignorància y la prèdica de l'enveja. La seva virtut inherent és la distribució igualitària de la misèria. (Winston Churchill)

#9.1 Joan, Barcelona, 01/02/2012 - 10:20

Cristòfor Colom va ser el primer socialista, no sabía on anaba no sabía on va arribar, i tot ho va fer amb diners pùblics (Winston Churchill)

#8 Johan, Sants, 31/01/2012 - 10:50

jajaja a buenas horas mangas verdes,doncs demana tranparencia al montilla amb els diners de la caixa...jajaja feu pena i el mes important es que heu afanat amb tots els nostres diners..el tgipagit ha estat el pitjor govern kmai hem patit els catalans...sense estudis i sense ideologies nomes diners