Publicitat

El conseller d'Economia no formarà part de les llistes del PSC a les eleccions al Parlament

Castells plega

Castells, amb Montilla, en una imatge d'arxiu

El conseller d'Economia, Antoni Castells, no formarà part de les llistes del PSC a les eleccions al Parlament de Catalunya que se celebraran a la tardor. En una entrevista publicada als diaris "Avui" i "El Punt", Castells assegura que no es retira de la vida política però que necessita distància per poder treballar amb més autonomia i independència.

El conseller explica que la decisió de no presentar-se a les llistes del PSC a les pròximes eleccions al Parlament respon a la seva voluntat d'aconseguir llibertat per poder tirar endavant un projecte, a partir del PSC, que regeneri la vida pública i permeti al seu partit recuperar la centralitat que, segons diu, ha perdut durant els anys de govern.

Castells afegeix que ajudarà el president de la Generalitat, José Montilla, en tot el que faci falta, però afirma que amb la seva decisió contribuirà a "fer els passos que convindrà fer perquè comencem a preparar el futur".

D'altra banda, el conseller d'Economia es mostra molt crític amb Zapatero i assegura que li ha produït certa sorpresa veure com parla de l'Estatut com si no fos cosa seva. Segons Castells, "potser va ser un error pactar l'Estatut només amb ell" i afegeix que "vist amb perspectiva, també s'hauria d'haver pactat amb el PP". En la mateixa línia, també critica l'actuació de la ministra de Defensa davant la decisió del Constitucional i afirma que "Chacón va fer una valoració de la sentència de l'Estatut dient que n'estava satisfeta" i que per tant, "ja està tot dit".

Pel que fa a la relació entre els socialistes de Madrid i els catalans, Castells explica que "s'han vist molt clares les limitacions que ens planteja la nostra relació amb el PSOE, amb les seves hipoteques i servituds" i que per això, "ens cal més independència i fer valdre els nostres vots". En aquest sentit, afegeix que "el PSC ha deixat passar l'oportunitat, en aquests set anys, de convertir-se en el partit central a Catalunya".

Antoni Castells també parla de la complicada situació actual que viu Catalunya en relació amb Espanya i afirma amb contundència que "mai havia vist una distància tan greu".

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#14 rafel, bcn, 02/08/2010 - 09:21

Acabo de llegir l'article que en Saez, subdirector de El Periódico, acaba de publicar en el seu diari. No puc esta-rme de dir que m'ha semblat cruel, injust i fastigós,

#13 Indigeta, Cipsel.la, 02/08/2010 - 08:08

L'inexistent sector catalanista del P$C ha sigut la pell de xai que ha permés als espanyolistes del P$OE fer tot el mal a la Nació catalana que la manca d'aquesta disfressa li ha impedit de fer als espanyolistes del PP.

#12 placebo, bcn, 01/08/2010 - 16:25

La dignidad de cualquier persona con un cargo se demuestra dimitiendo. Este señor nos roba cada mes el 5% de nuestro sueldo y es tan cupable como Montilla...y ahora ¿qué pretende?...¿quedar bien?... ¿con quién?
Tan ruín como todo el tipartito.

#11 ex erc, Lleida, 01/08/2010 - 16:22

és clar, en lloc de plegar fa mesos quan ja es veia que això del PSC no exisitia , ha esperat fins 2 mesos abans de les eleccions per tal de seguir xuclant de la mamella. No hi ha cap polític amb una mica de dignitat en aquest país ?

#10 pepet, barcelona, 01/08/2010 - 14:49

Què deu ser això de la centralitat del PSC que ens oferirà Castells? Pactar l'estatut amb el PP? Ja està pactat, el PP ja es conforma amb la sentència del TC, igual que el PSOE, o sigui que ja estem tots centralitzats, Chacón, Felipe i PSC inclosos.