Publicitat
Política · 19 de Juliol de 2010. 22:05h.

Castells qüestiona la comissió d'investigació del cas Palau

El conseller acusa els partits de "estendre ombres de sospita"

Castells qüestiona la comissió d'investigació del cas Palau

Castells i el secretari general d'Economia, Martí Carnicer, durant la sessió de la comissió (foto: ACN / Pere Francesch)

El conseller d'Economia de la Generalitat, Antoni Castells, ha realitzat una crítica generalitzada sobre l'actuació dels partits en les qüestions de corrupció, i els ha acusat de "estendre ombres de sospita".

Castells, en la seva intervenció final davant la comissió que investiga el cas del Palau de la Música, ha llegit una declaració en què ha demanat als partits que abandonin la seva "estratègia de destruir l'adversari", ja que això va "en detriment de les institucions", que "respectin el treball dels servidors públics" i que "reflexionin sobre si estendre ombres de sospita serveix perquè els ciutadans recuperin la confiança en la política".

Tanmateix, s'ha mostrat convençut - "per descomptat", ha exclamat-, que cap servidor públic de la Generalitat ha comès delictes en aquest cas, i ha afegit que creu que tampoc cap altre "servidor públic"-en referència als responsables municipals imputats, encara que sense nomenar-los- va participar en cap tipus de delicte en aquesta operació.

Prèviament, el diputat de CiU Jordi Turull havia dit que l'actuació d'Economia en l'assumpte de l'hotel és clarament una operació urbanística "especulativa" a favor d'un particular, sense que s'hagin donat els principis de publicitat i sobretot de concurrència. "Una operació especulativa, a dit, i de manera directa a un particular".

De la seva banda, Castells ha ironitzat recordant que la comissió pretén investigar el finançament irregular de CDC. "El primer", ha afirmat el conseller davant la comissió, "és que, evidentment, no se'ls escapa que aquest conseller poc pot aportar en relació amb el tema objecte de la investigació d'aquesta comissió, és a dir, el finançament irregular de Convergència a través del Palau. Crec que no els dic res que no els estranyi si els confesso que, francament, aquest conseller no és un expert en aquesta matèria".

No és el primer enfrontament directe de Castells amb un diputat de CiU, perquè fa dies ja va demanar al diputat de CiU, Quico Homs, que "es renti les mans", durant una sessió al Parlament. "No els demano", va dir, "que menteixin per tranquil·litzar la gent, els demano que no menteixin i a més es dediquen a crear alarmisme. Una mica de lleialtat institucional, no pensin al Govern, pensin en la institució. No la ataquin, no embruten, potser és demanar massa. Quan surti, renti's les mans".

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Aixó fa pudor, Ajuntament i Gencat, 20/07/2010 - 12:46

Ho vareu atiar vosaltres per tocar els kllns a CIU i a Can PSCPSOE no hi ha un pam de net, abans amb Filesa,malesa.ara amb els casos de corrupció als municipis seus com Sta Coloma i tatxan! el cas Millet tambè els esquitxa i no saben com sortirse´n

#2 pepo, barcelona psat guapa, 19/07/2010 - 22:40

Quien a hierro mata, a hierro muere dice el refran español. Asi es amigos socialistas, y pronto se sebrá de vuesas ingentes comisiones, al igual que la agencia de colocación de ICv y la patética pasteleria de ERC.

#1 Ramon, Barcelona, 19/07/2010 - 22:12

Que digui una cosa així algú que pertany al PSC, mereix el mateix comentari que Carmen de Mairena: però quin morro que té!