Publicitat
Política · 28 de Febrer de 2014. 09:03h.

Castells va menysprear la decisió de Brussel·les sobre el cèntim sanitari

Marina Geli era la consellera de Sanitat en aquells moments

El govern tripartit no va voler anul·lar el cèntim sanitari, el recàrrec sobre la gasolina, tot i que la Comissió Europea ja va dictaminar-hi en contra el maig de 2008, quan Marina Geli era consellera de Salut. El llavors conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, en funcions de portaveu del Govern, va explicar a pregunta d'e-notícies el 28 d'octubre de 2008 que el "seguim aplicant".

També va deixar clar que " no tenim cap comunicació oficial que hagi de quedar anul·lat" tot i que la informació va sortir àmpliament en premsa. "No contemplem la possibilitat que calgui tornar res", ha insistit en aquest sentit.

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea ( TJUE ) considera en una sentència d'aquest dijous que l'impost anomenat 'cèntim sanitari' sobre els carburants aplicat per algunes comunitats autònomes vulnera la legislació comunitària. Els jutges asseguren que "no procedeix limitar en el temps els efectes d'aquesta sentència, ja que el Govern espanyol i la Generalitat de Catalunya no van obrar de bona fe en mantenir aquest impost en vigor durant més de deu anys".

L'Estat Espanyol ha estat condemnat per legislar contra la norma comunitària, tot i haver-ne estat advertit, i també cadascuna de les comunitats autònomes beneficiades. És per això que l'Estat i les diferents comunitats autònomes podrien haver de tornar fins a 13.000 milions d'euros.

Castells
Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#4 Badoret, barcelona, 28/02/2014 - 13:23

Un cop mes aquest impresentable d´Antoni Castells, la va pifiar com sempre avia fet, temps enrera. Es un individuu prepotent i tant cregut com inútil. Ara a sobre s´ha fet independentista i a traïcionat el PSC. Elements com aquest son els que han portat Catalunya a la ruïna...

#3 mark, bcn, 28/02/2014 - 11:28

Bien por Aragon y Galicia. Las unicas sensatas.

#1 Jordi, ,, 28/02/2014 - 09:14

Catalunya ens roba