Publicitat

Lliures intentarà omplir el buit deixat per CiU

Catalanisme orfe

Antoni Fernández Teixidó, en una foto d'arxiu

Lliures, el moviment de liberals no independentistes liderat per l'exdiputat de CDC Antoni Fernández Teixidó i l'exdiputat d'Unió Roger Montañola, decidirà avui si es converteix en partit polític en la conferència preliminar que celebraran a l'auditori de l'edifici Vèrtex de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

Està previst que assisteixin mig miler de persones a la conferència, començant pels impulsors de Lliures; el centenar del grup promotor; entre 60 i 80 joves del grup 'seminar', i unes 200 més que s'han implicat en la seva engegada.

Al desembre de 2016, Fernández Teixidó i Montañola, com a membres del comitè promotor del moviment, ja van explicar que durant els primers mesos d'aquest any anunciarien si es convertien en un partit, i en aquest cas hauran de celebrar un congrés fundacional que posi les bases ideològiques, estratègiques i de lideratge de la futura formació.

El moviment, que es va començar a forjar a mitjan 2016, es defineix com liberal i de centre, però no independentista. “Hem de posar el catalanisme al dia”, va afirmat Teixidó davant unes 700 persones reunides a l’Auditori Axa de Barcelona el dia de la presentació en societat.

Consideren que el debat del procés sobiranista a Catalunya es troba en un "carreró sense sortida" i l’objectiu del nou moviment és canviar una Catalunya que creuen està dominada per un procés sobiranista “infinit”.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Carlos Gomez, yo tenia un camarada.., 06/04/2017 - 13:57

Savia nova.

Pujol es una marca de rom

#6 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 06/04/2017 - 13:08

Començem malament amb el nom. Qualsevol altre estaría millor.

#5 Alejandro, Barcelona, 06/04/2017 - 12:00

Más de lo mismo. No serán indepens. pero callaron los robos de Convergencia.Quieren volver a la política activa porque tener un sueldazo fijo da mucha tranquilidad. Que los compren quien no los conozcan

#3 Francesc777, Barcelona, 06/04/2017 - 10:10

Aquest suposat "catalanisme conservador que s'ha quedat orfe" es molt mes petit del que sembla. Alguns encara no s'han adonat que la societat ha virat a l'esquerra amb la crisi i la corrupció de la dreta a Catalunya. La gent està mes sensibilitzada amb les desigualtats socials i desconfia de les e

#3.1 jurgenbcn, Burundi del Nord, 06/04/2017 - 16:37

tú si que estàs ben "virat"

#2 Koan, Barcelona, 06/04/2017 - 10:09

Estic d'acord amb vostè, Sr. Fernández Teixidó, i al mateix temps li dic: vostè no en pot ser el líder.