Publicitat
Política · 25 de Juny de 2017. 13:17h.

Catalans a l'estranger denuncien el “problema” del cens

Demanen al Govern que “ens digui si votarem i com ho farem”

Catalans a l'estranger denuncien el “problema” del cens

Raül Romeva

Diverses entitats i agrupacions de catalans residents a l'estranger han enviat una carta al Govern per demanar-li que aclareixi si podran votar l'1 d'octubre i com ho podran fer, segons ha informat Catalunya Ràdio. “Que d'una vegada per totes ens diguin si votarem i, si podem votar, com es farà”, ha reclamat la coordinadora de l'ANC als EUA, Imma Cabotí.

També ha afirmat que “el primer problema que veiem és el cens” i ha denunciat, en aquest sentit, que “mai s'ha dit clarament si aquest registre de catalans i catalanes a l'exterior serà el cens que es farà servir per als catalans que vivim fora”.

El segon tema que preocupa les entitats a l'estranger és que no hi hagi temps de recórrer al vot electrònic. En cas d'haver de recórrer al vot per correu, els catalans residents a l'exterior temen que la butlleta no arribi a temps.

La vicepresidenta del casal català de la badia de San Francisco, Mape Andrews, ha explicat que “una és apuntar-se al cens perquè et puguin enviar la butlleta de vot, l'altra és que t'arribi a temps per poder votar i retornar-la”. “Normalment els cops que m'havien arribat, també per eleccions espanyoles, arriba un dia abans de l'elecció o dos”, ha afegit.

Andrews també reclama garanties perquè tots els catalans residents a l'exterior que vulguin votar presencialment ho puguin fer, ja que “hi ha molta gent que està fent mans i mànigues per trobar diners, per comprar un bitllet, per anar a Catalunya a votar”.

Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#17 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 26/06/2017 - 11:02

No fiqueu tanta pressió al govern demanant explicacións!
No us adoneu que ells no saben res?

#16 q, Madrid, 26/06/2017 - 10:59

Madre mía, comunidad catalana en San Francisco.. ver para creer.. cuántos serán? 2, 3,6 personas? XXDDD de todas formas señora Andrews (apellido catalán donde los haya), no se preocupe, no habrá referéndum ni votación ni nada parecido, esté usted tranquila XD

#15 manuel, Barcelona (España), 26/06/2017 - 10:11

Para qué registro oficial? una simple hoja mecanografiada a máquina de escribir es suficiente hombre. Ahora nos vamos a detener por esos pequeños detalles que no importan a nadie. Vamos hombre. Otra muestra de la adolescencia propia del PROCESO.

#14 botifler1914, Sinitaca, 26/06/2017 - 09:26

Es curioso eso del catalanismo, no se cura viajando... creo que los billetes el 1-O estan por las nubes. Se pueden ahorrar el dinero.

#13 Mr. Wolf, Viladecans, 26/06/2017 - 07:20

I que passa amb els catalans que viuen a la resta del estat? Aquests no tenen tambe dret a votar? A aquests no els hi demaneu el vot ,oi? Igual que al 9N. que ja no som catalans com em va dir algun perla llavors?