Política · 17 de Juliol de 2020. 18:14h.

Catalunya, a la deriva

Torra no compareix davant els mitjans des de dilluns passat

Catalunya, a la deriva

Quim Torra, presideix una reunió per videoconferència (foto: Govern)

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha eludit aquest divendres presentar i anunciar les noves mesures del Govern per aturar els brots actius de la Covid-19 a la comarca del Segrià, Barcelona i la seva àrea metropolitana. Torra ha delegat la responsabilitat en la portaveu de l'Executiu català, Meritxell Budó; el conseller d'Interior, Miquel Buch; i la consellera de Salut, Alba Vergés.

Quim Torra va comparèixer per última vegada en el Palau de la Generalitat aquest dilluns per rebutjar la decisió judicial de prohibir el confinament domiciliari a Lleida i set municipis més del Segrià. El president català, malgrat mantenir la seva agenda i atendre els mitjans de comunicació, ha reduït les seves compareixences des que va finalitzar l'estat d'alarma.

De fet, abans d'aquest 13 de juliol, feia 24 dies que no compareixia institucionalment. Ho havia fet el 18 de juny -acompanyat de Miquel Buch i Alba Vergés- per anunciar la fi de la fase 3 i l'inici de l'anomenada “etapa de represa”. Prèviament, el 2 de juny, havia comparegut amb el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, per presentar “l'estratègia Catalunya 2022” per afrontar les conseqüències socioeconòmiques de la pandèmia.

Els brots a la ciutat de Lleida i la comarca del Segrià es van detectar entre finals de juny i principis de juliol, però l'agenda del president encara no ha previst una visita a la zona afectada. Només ha mantingut reunions de seguiment per videoconferència. Tampoc s'ha desplaçat a l'Hospitalet de Llobregat, un altre dels focus més actius.

L'activitat de Torra s'ha centrat en els plens del Parlament, les reunions del Consell Executiu i en els diferents homenatges a les víctimes de la Covid-19 a Catalunya, així com en l'acte d'Estat que es va celebrar aquest dijous a Madrid.

L'agenda del president de la Generalitat s'ha completat aquests dies de juliol amb actes com ara la presentació del llibre de la líder de JxCat al Congrés, Laura Borràs, o el del conseller Jordi Puigneró. També en presentar el programa 'Camins del català' a Montserrat per promoure la llengua o acudir a la inauguració del cicle de concerts 'Estiu al Palau 2020' del Palau de la Música.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 Els millors, Capetown del Llobregat, 18/07/2020 - 14:24

- El govern dels millors
- Ni un pas enrera
- Aixó va de democràcia
. el mon ens mira
- Ja som república
- La Dinamarca d'el sud.
.......
- I gelat de postre cada dia.
.

#9 Catadisney, Mont Tebar, 18/07/2020 - 11:39

Cobarde y mentiroso es el comportamiento de este racista caganer.

#8 Flanagan, Tabarnia City, 18/07/2020 - 10:53

Lo ha debido llamar el vivales a consultas.

#7 Montse Quatre, Barcelona, 18/07/2020 - 08:52

Aquest pobre diable es lo pitjor que ha tingut aquest pais durant vuitanta anys. El veritable culpable es el miserable Vivales que desde el seu cau de rata fugida el teledirigeix i aquest bandarra d'aqui el creu a ulls clucs. El Torrat es fa el valent a la tv-infecte i davant els seus fillets cdr, pero a l'hora de la veritat es un covard integral.

#6 Marti, Palafrugell, 18/07/2020 - 04:01

No surt perque esta escribint un llibre, "La Catalunya del s. XVII com a model per la Catalunya del s. XXI".