Publicitat
Política · 13 d'Octubre de 2018. 19:02h.

“Catalunya acabarà malament”

Jordi Canal: “mentre no s'actuï a TV3 i l'escola, Catalunya no té solució”

“Catalunya acabarà malament”

Jordi Canal

L'historiador Jordi Canal ha afirmat que la societat catalana “acabarà malament” com a conseqüència de la “fractura” que està generant “un Govern que continua governant per a la meitat de Catalunya”. “Els nacionalistes no són conscients de fins a quin punt han portat al descrèdit a les institucions”, ha manifestat en una entrevista a El Mundo.

Canal ha indicat que la televisió pública catalana ha estat “clau” en el procés independentista. “Els nacionalistes recreen símbols i tradicions, però la clau en l'ús d'aquestes eines de propaganda és la televisió pública”, ha considerat, alhora que ha criticat que “molts dels seus presentadors són ideòlegs del procés”.

Respecte al discurs del Rei del 3 d'octubre, l'historiador ha opinat que va ser “un cap de l'Estat defensant la unitat territorial” i dient-li “als ciutadans de Catalunya que donen suport a la Constitució que no estan sols”. Canal ha assegurat que “fins que no hi hagi una intervenció de TV3 i a l'escola, això no té solució”. “En els llibres de text, en els jocs, al pati ... creguis una visió del món, que s'interioritza més que la propaganda pura i dura”, ha reblat.

Canal ha destacat que el nacionalisme no ha fet servir la violència com a forma de coacció, però ha advertit que “el problema ara és que Torra no pot ser el que posi ordre i el que encoratgi als CDR”. “La violència dependrà del grau de frustració. Fins ara, amb alts i baixos, els ha funcionat el relat de la repressió de l'Estat”, ha afegit.

Publicitat
Publicitat

77 Comentaris

Publicitat
#32 David prieto xai, Tarragona, 05/01/2019 - 21:31

Foteu l kmp espanyolufos tant quedar, vos l vostre rei a escarrassa a, du feina x, arago fatxlencia marxeu kp problem desgraciats alguns catalans i vomiteu d, aqesta terra Qina colla d fills, d puta sou. Guilleu guilleu

#32.1 Lorena, Vic, 11/06/2019 - 13:50

Das más asco analfabeta,que la teva merda que mangeas.y comes

#31 Sarah, Tabàrnia, 15/10/2018 - 09:58

El primer examen que ha tingut aquest curs la meva filla de 6è de primària ha estat: LA LLETRA DE L'HIMNE DELS SEGADORS. Escola pública al barri de Sants de Barcelona.

#30 OVNI, ELX, 15/10/2018 - 08:43

Més agressions espanyolistes...espanyolisme és feixisme.


https://elmon.cat/politica/dona-denuncia-davant-mossos-agressio-torrefarrera-posar-llacos-grocs

#30.1 ORNI, VICH, 15/10/2018 - 10:13

Aunque los catalanes somos seres superiores, nunca llevamos móvil para grabar las supuestas agresiones que sufrimos. Y encima tenemos la mala suerte de que graben las que perpetramos nosotros. Cachis!!

#29 Sonia, Barcelona, 15/10/2018 - 00:30

M agradarla saber que pensa de Televisió Espanyola. O Potser no s ha llegit el control a que es sotmet la televisió i ràdio de catalunya i els resultats? Pot ser aquest historiador que va deixar girona ja fa molts anys s ha quedat emmirallat de la pompa nacionalista francesa.

#29.1 Tabarnés puro, Barcino, 15/10/2018 - 09:02

Te refieres al CAC??
Jajajajaja!!!!
Al menos en TVE los periodistas protestan y denuncian. Aquí los apesebrados de TV3% y de CatRàdio Mil Colinas cobran, callan y se limitan a emitir la bazofia amarillenta sin decir ni pío.
"La BBC... de la RDA del Mediterráneo". Juas!

#28 Vice, Mataro, 14/10/2018 - 23:37

Només dir, que sóc de mataro, i ens diuen cap grossos,... I no se que vol dir, si es cap gross o cap molt petit,.. Però dic el que penso, i os dono las gracias per la vostra atenció, i espero que o veieu en bona voluntat... Adéu.