Publicitat

La premsa internacional es fa ressò de l'escàndol de Jordi Pujol

Catalunya, al món

Pujol, en una imatge d'arxiu

El presumpte cas de frau fiscal de Jordi Pujol ha estat recollit pels principals mitjans de comunicació anglosaxons com The New York Times, The Financial Times -en aquest cas en portada- o Fox News.

El New York Times informa que "dies abans d'una important reunió a Madrid per discutir els plans secessionistes de Catalunya, Jordi Pujol, el patriarca de la política catalana, ha admès haver comès frau fiscal per ocultar diners a l'exterior".

El diari explica que Pujol "fa temps es va retirar de la política, però segueix sent una figura influent a Catalunya" i que divendres "va emetre un comunicat dient que havia amagat els diners en comptes a l'estranger durant més de tres dècades, després d'haver negat prèviament tenir comptes no declarats suïssos o d'altres a l'estranger".

També recorda que "Pujol i alguns dels seus set fills ja han estat investigats per frau. El 2012, El Mundo, un diari de Madrid, va dir que la família Pujol va tenir 137 milions d’euros, o al voltant de 184 milions de dòlars, amagats en un banc de Ginebra. Pujol va tractar de demandar el diari per difamació, però un jutge va rebutjar la seva demanda basant-se que la informació era d'interès públic i es va basar en un projecte d'informe de la policia".

"D'altra banda, un dels fills, Oriol Pujol, va renunciar aquest mes a anar-se'n de Convergència després que va ser acusat en una investigació de suborn en l'adjudicació de llicències als tallers que duen a terme les inspeccions de vehicles”, indiquen.

Publicitat
Publicitat

35 Comentaris

Publicitat
#36 contribuyente, Santo Domingo, 29/07/2014 - 08:12

Habría quedado de maravilla, si el final de la confesión dijera; Por todo ello renuncio a todos mis privilegios

#35 DLM, Barcelona-España, 29/07/2014 - 07:08

Jordi Pujol siempre ha sido un referente para los independentistas catalanes. Bien cierto y su ejemplo brilla en algunas facetas en especial; el cinicmo, probablemente, es lo más significativo. El antaño denominado Hombre de Estado, ha resultado ser más falso que un duro de madera.

#34 Horacio, Barcelona, 28/07/2014 - 21:13

Ahora ya conocen a los catalanistas en todo el mundo: son la versión ibérica cani y mangui de la Lega Nord.

#31 Can Jofresa, terrassa, 28/07/2014 - 18:12

Europa ens mira.(Qué estará pensando?)

#27 Andorra, Barcelona, 28/07/2014 - 17:35

La feina ben feta no te fronteres ( andorranes). Aquest ha sigut sempre l'objeciu maxim de la casta nacionalista