Publicitat
Política · 6 d'Octubre de 2010. 17:33h.

Catalunya, al nivell de Luxemburg

Carod diu que són els únics territoris de la UE amb triple oficialitat lingüística

Catalunya, al nivell de Luxemburg

Carod-Rovira ha presentat la Llei de l'occità a Lleida

El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha celebrat que amb l'aprovació de la Llei de l'occità, Catalunya se sumi a Luxemburg com a únics territoris de la Unió Europea on hi ha un sistema de triple oficialitat lingüística; a Catalunya el català, el castellà i l'aranès; i a Luxemburg l'alemany, el francès i el luxemburguès.

Carod-Rovira ha presidit aquest dimecres l'acte de presentació de la llei, aprovada el 22 de setembre pel Parlament de Catalunya. L'acte s'ha fet a la Universitat de Lleida (UdL) i ha comptat amb la presència del síndic d'Aran, Francesc Xavier Boya; el delegat del Govern a Lleida, Miquel Pueyo, i el rector de la UdL, Joan Viñas, entre d'altres.

El vicepresident de l'Executiu català ha explicat que aquesta llei és també una mostra de fins a quin punt el poble de Catalunya a través del seu Parlament i a instàncies del seu Govern és "un poble sensible amb el respecte a la diferència lingüística i que entén la diversitat idiomàtica com un patrimoni positiu".

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#26 Hèctor, Pins del Vallès, 07/10/2010 - 15:49

Sobre Bòsnia. És efectivament tràgic que tot el que hagi passat faci que una mateixa llengua s'hagi d'oficialitzar sota tres noms. Però que potser consideres el multilingüisme una tragèdia? Simplement és la normalitat i assumir-ho, el més democràtic.

#25 Hèctor, Pins del Vallès, 07/10/2010 - 15:40

Oscar, No estàs ben informat. A Bèlgica hi ha tres llengües oficials de la mateixa manera que n'hi ha cinc a Espanya. No hi ha cap territori a Bèlgica en què totes tres siguin oficials alhora. Sí, per cert, en un cantó de Suïssa, els Grisons (alemany, italià i romanx), però no és la UE.

#24 Fran, Llinars, 07/10/2010 - 15:23

PAPANATAS, apart d´aquestes 3 llengues q es parlen a Suissa tambe existeix el rumantsch,d´origen llati i considerada la llengua nacional.Es patetic q ara Carod tregui pit quan despres d decades d democracia no ha estat fins ara q han reconegut l´aranes com a llengua oficial.

#23 Más bien como Bosnia, bcn, 07/10/2010 - 12:12

en Bosnia también tienen tres lenguas: bosnio, croata y serbio. Pero claro, cono Bosnia es una tragedia y no un éxito, Carod nunca sacará comparación noooooo qué va, él prefiere el Luxemburgo por cierto, qué ha aportado Luxembugo a la Humanidad?¿nada en absoluto? cony, como CAT.!!

#22 Qué papanatas, bcn, 07/10/2010 - 09:50

En Suiza, según el cantón, se habla francés, alemán o italiano, no existe el idioma suizo. Y todos tan contentos y felices. Sólo los sobiranistes catalanes crean problemas artificiales donde no los hay. Carod, te quedan apenas unas semanas de chupar del bote