Publicitat
Política · 27 d'Octubre de 2015. 17:25h.

Catalunya comença la desobediència

El Parlament “no se supeditarà a les decisions de les institucions de l’Estat espanyol, en particular del Tribunal Constitucional”

Catalunya comença la desobediència

Imatge del Parlament durant la sessió de constitució

La moció parlamentaria presentada per Junts pel Sí i la CUP insta al Parlament a començar el procés per crear “l’estat català independent en forma de república”. Per fer-ho, els dos grups proposen que el Parlament que és el “dipositari de la sobirania” actuï sense supeditar-se “a les decisions de les institucions de l’Estat espanyol, en particular del Tribunal Constitucional”.

En el text, s’insta al “futur govern a complir exclusivament” les “normes o mandats” del Parlament català per evitar “estar afectats per decisions de les institucions de l’Estat Espanyol”.

Per fer-ho possible, la moció proposar “iniciar en el termini màxim de trenta dies la tramitació de les lleis de procés constituent, de seguretat social i d’hisenda pública”. A més insta “el futur govern a adoptar les mesures necessàries” per portar a terme creació del nou estat independent.

Junts pel Sí i la CUP es veuen legitimats per “una majoria d’escons de les forces parlamentaries amb l’objectiu que Catalunya esdevingui un estat independent”. A més, asseguren que de les passades eleccions va sortir “una majoria sobiranista en vots i escons que aposta per l’obertura d’un procés constituent no subordinat”.

La moció finalitza amb “la voluntat d’inici de negociacions” per crear l’estat català independent en forma de República i amb la posada en coneixement de “l’Estat espanyol, de la Unió Europea i del conjunt de la comunitat internacional”.

Publicitat
Publicitat

105 Comentaris

Publicitat
#74 jaume, bcn, 01/11/2015 - 16:17

Indepes varios de todos los partidos os invito a un ultimo esfuerzo......estudiad y aplicaros......aprended de memoria el himno de corea del norte como os piden los anarquistas de la cup......por el pruuuuussssseeeeesssss........jijijijijiji Comentario

#73 Vlac, Barcelona, 29/10/2015 - 07:17

¿Seremos todos iguales ante la ley?
Si le pego un tirón y me llevo el bolso de la Forcadell,
¿Podré alegar ante la policía o el juez que soy catalán?...

#72 Santiago, Madrid, 28/10/2015 - 20:46

¡ Resistencia ! Suenan las cacerolas en Cataluña contra el proceso separatista

http://dolcacatalunya.com/2015/10/27/resistencia-suenan-las-cacerolas-en-cataluna-contra-el-pruses-separatista/

Se ha convocado espontáneamente por las redes sociales hace unas pocas horas.

#71 Carlos Bartolomé, Martorell, 28/10/2015 - 14:57

Mucha desobediencia, mucha desobediencia, pero entra un Guardia Civil en el Parlament y aquí sólo se ven cejas y flequillos.

#70 Magda, Barcelona, 28/10/2015 - 11:27

No m'ho sembla. No desobeeixen. Només es tracta de dir, fer servir la llibertat d'expressió, però de fets cap.Així es va entretenint a la tropa

#70.1 Pere Prats, Sants, 28/10/2015 - 12:55

Dona, trobo absurd un Parlament que desobeeixi, ja que es qui fa les lleis, no li agrada una llei? doncs enlloc de desobeir en fas una altre, i santes pasqües.