Publicitat
Política · 20 de Novembre de 2008. 15:44h.

Catalunya, en pla nazi

UPyD realitza una paròdia de 'Casablanca' ambientant-la a Catalunya

UPyD ha realitzat el vídeo 'Casablanca del Llobregat', penjat a youtube, on fa una parodia del conegut film protagonitzat per Humprey Bogart. Casablanca representa a Catalunya i a l'inici del vídeo s'indica que "en els temps del segon tripartit el Govern de la Generalitat discriminava a la meitat de la població per parlar en castellà"

El vídeo subtitula escenes de la coneguda pel·lícula, creant una versió de la Catalunya que veu UPyD. D'aquesta manera, el policia de la comissària 'Casablanca del Llobregat' -que representa la 'Oficina de Garanties Lingüístiques'- informa a "totes les unitats" que un botiguer ha posat un rètol en castellà i que un professor ha parlat en aquesta mateixa llengua als seus alumnes.

Els polícies -que parodien als Mossos- procedeixen a la seva detenció al crit de "t'has cagat, vinga endavant, españolazo". Una vegada detingut li pregunten "els pronoms febles" i davant el seu desconeixement dels mateixos el porten a l'oficina, malgrat que el detingut assegura "tenir el nivell C de català".

El detingut intenta fugir i els policies li disparen. Buscant a les seves butxaques li troben a les butxaques el Manifiesto por la Lengua. A continuació, en una reunió entre els diferents miembres del fals tripartit acorden anar a la "typical Catalonian Tavern" Ca'n Rick, atès que "me he traido la visa conseller". Una vegada al bar, es signa un "donatiu per a la selecció catalana de Curling" per valor de 100 euros.

També li retreuen a 'Humphrey Bogart' el fet d'haver "canviat molt", recordant-li que els seus pares "van venir de Almendralejo". L'amic de 'Bogart' li comunica la seva intenció d'anar-se, ja que "a Catalunya sobra la gent com jo". També es proposa, a iniciativa d'ERC, substituir la "truita espanyola per truita de l'Estat. Tot sigui per la subvenció". Bogart s'acomiada reconeixent que li "agradava més la Casablanca d'abans. Això era un descampat abans que arribéssim nosaltres". El vídeo acaba amb una actuació del grup "català no normalitzat", Els Amaya.

Imatge de 'Casablanca'
Publicitat
Publicitat

105 Comentaris

Publicitat
#105 MIQUEL, BARCELONA, 28/11/2008 - 16:21

NO SE QUE DIEU,A BARCELONA SENTO PARLAR MÉS CATALÀ QUE CASTELLÀ,EM SEMBLA QUE VIUS AL BARRIO DE LAVAPIES DE MADRIZ I T'HAS CONFÒS PENSANT QUE VIUS A CATALUNYA... A CATALUNYA EN CATALÀ!!!

#104 Cristina, Barcelona, 22/11/2008 - 21:44

Para Marc, cariño, otros estamos hartos de los que nos obligan a tragarnos el catalán porque son unos fanáticos catalanistas que no hacen más que ensuciar la imagen de Catalunya.
Hay sitio para todos.

#103 Donde puedo escuchar hablar cataln en bcn?, BCN, 22/11/2008 - 20:58

Lo que no entiendo es que nunca oigo hablar catalán por las calles de la region metropolitana de barcelona. Entiendo que a la gente que ya le cuesta su propio idioma se pueda abrir a otros idiomas .El que ha hecho el video no sabe ni ingles . Así va todo

#102 lios, b, 22/11/2008 - 16:46

El video es una parodia de la realidad, pero por desgracia, es una realidad con la que sueñan los de Esquerra y demas talibanes de la lengua. Sueñan con policias en la calle vigilando en que lengua habla la gente. Como en los patios de los colegios.

#101 marc, barcelona, 22/11/2008 - 14:21

El video fa pena. Jo sé qui sòc i jo sé com penso, estic fart que els de ciutadans i els de UPyD s'esforcin en rentar cervells. A mi que no em toquin el dret de ser independentista, de parlar en català i de que els meus fills vagin a una escola catalana