Publicitat
Política · 15 d'Octubre de 2009. 20:13h.

Catalunya encara espera

El Govern demana la nul·litat cinc anys després del compromís de De la Vega

Catalunya encara espera

Portada de 'La Vanguardia' del 16 d'octubre de 2004 sobre una visita a Barcelona de María Teresa Fernández de la Vega, a la foto del diari amb Pasqual Maragall

El Govern ha fet pública aquest dijous, després d'una reunió extraordinària, la seva decisió de demanar l'anul·lació del judici al president Lluís Companys, mitjançant una declaració institucional del president Montilla, que ha demanat “un darrer gest” per reparar definitivament la injustícia que va suposar l’assassinat del president Companys”.

Ha afegit que “als qui pensaven que Catalunya desistiria o es resignaria, els hem de dir que encara esperem el darrer gest que el poble de Catalunya reclama. Dèiem que no ens aturaríem i que arribaríem fins al final. No hi haurà cap raó per desistir fins que s’aconsegueixi l’anul·lació d’aquell judici” perquè “és, sobretot, un acte de justícia, congruent amb la declaració d’il·legitimitat de les lleis i els judicis franquistes”.

Per al president, “el nostre compromís, com a Govern i com a poble, de restituir l’honorabililitat” de Lluís Companys “és un deure moral i polític al qual no renunciarem”. Justament, ha recordat, “Lluís Companys va morir essent president de la Generalitat; va ser afusellat, precisament, perquè era president de la Generalitat”.
 
També ha dit que “el poble de Catalunya ha perdonat, però, per un sentit col·lectiu de dignitat, no podem confondre perdó amb l’oblit: hi ha encara un capítol pendent, i volem tancar-lo amb dignitat per honorar el nostre president i, en ell, representar totes les persones que al llarg de la negra nit de la dictadura van defensar Catalunya amb un gran sacrifici personal i familiar”.
 
Amb l’acord d’aquest dijous, que arriba dos dies després que el Govern d’Espanya hagi fet efectiva la reparació política i moral de Companys, “el Govern compleix amb la seva obligació. L’exigència ètica, política i històrica és fora de qualsevol dubte, però ara tenim, a més, l’oportunitat jurídica. I no la desaprofitarem”, ha conclòs el president Montilla.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Adso di Melk, Terrassa, 16/10/2009 - 14:52

CATALUNYA? Ui, si...... Tinc hipoteca, col.legi i estudis per pagar .... i el que més em preocupa es que a aquest senyor li restitueixin l'honor.

#4 RASCA, CASTELLDEFELS-ESPAÑA, 16/10/2009 - 11:54

CATALUNYA TODAVIA ESPERA QUE QUITEN EL IMPUESTO TERRORISTA DE SUCESIONES Y DONACIONES CATALUNYA ESPERA QUE LOS MANGANTES SEAN PUESTOS A DISPOSICION DE LA JUSTICIA LO DEMAS SON ESTUPIDECES

#3 Xavier, SPB, 16/10/2009 - 09:30

Catalunya es Penelope. Con su bolsa de piel marron y sus zapatos de tacooon. Sempre esperant a qui mai no vindra, a qui no vol venir. Hauria de fotre el bolso directe al rec i anar a agafar el maromo pels coll..i dir-li: no vols?. Doncs, puerta!.

#2 carles, gandesa, 16/10/2009 - 08:46

Això no es noticia , això es la crua realitat de una colla politics negats

#1 Papitu, ggs, 15/10/2009 - 20:47

això, ah, i en Zapatero també ha d'anar a fer un peto a la moreneta.